Rareori lipsesc ouăle din frigiderul nostru. Este micul dejun perfect, iar mulți preferă să facă omletă. Pentru a face omleta perfectă trebuie să adăugați un ingredient anume, pe care nu multe gospodine îl folosesc.
Pentru a face o omletă perfectă trebuie să folosești un ingredient pe care nu mulți îl folosesc atunci când fac acest preparat. Este vorba despre lapte. Regula este ca pentru fiecare două ouă adăugate în omletă să adaugi 50 de ml de lapte, astfel vei avea o omletă pufoasă.
Un alt secret este să bați ouăle foarte bine și cât mai mult posibil, până se fac aproape spumă. Cu cât compoziția va fi mai aerisită, cu atât omleta va fi mai pufoasă.
Ca și ingrediente, veți avea nevoie de următoarele:
Probabil toată lumea știe deja cum să preparare omleta. Începem prin a sparge ouăle, le punem într-un bol încăpător și le batem cu o furculiță, un tel sau chiar un mixer, cu ce îți este mai comod, până când compoziția devine spumoasă și aerisită.
După, puneți pun unt într-o tigaie și așteaptă ca aceasta să se încingă, apoi toarnă compoziția. Ai grijă ca omleta să nu se ardă, motiv pentru care este recomandat să o faceți la foc mic spre mediu. Poftă bună!
Oul fiind unul dintre cele mai consumate alimente din toată lumea, există mii, poate chiar zeci de mii de moduri de a-l prepara. Atunci când vine vorba despre rețete de omletă, și acestea pot fi diferite, în funcție de zonă, țară, cultură și așa mai departe.
Dacă nu ați mâncat niciodată omletă grecească, puteți încerca următoarea rețetă. Veți avea nevoie de:
Dacă nu o faceți acasă, pita se poate cumpără de la orice brutărie. Este vorba despre acea pită specifică grecilor. După, se amestecă toate ingrediente, în afară de humus, și se prăjește compoziția în ulei.
Împreună cu humusul, omleta se introduce apoi în pita tăiată pe jumătate şi se asezonează cu puţin mărar. Poftă bună!