02 mart. 2024 | 15:15

Cele 3 ingrediente simple care îţi revigorează gazonul. Iarba îşi va reveni în câteva săptămâni

Utile
Cele 3 ingrediente simple care îţi revigorează gazonul. Iarba îşi va reveni în câteva săptămâni
Sfaturile de care să țineți cont

După sezonul rece, gazonul din curte poate fi afectat vizibil, mai ales că zăpada și temperaturile scăzute îi poate provoca daune majore. De aceea, este esențial să faceți o examinare atentă a peluzei primăvara, pentru a revitaliza iarba. Iată cele 3 ingrediente simple care îţi revigorează gazonul. Cu siguranță le veți folosi numai pe acestea de acum înainte!

Ingredientele care îți revigorează gazonul după iarnă

Iarba uscată din grădină poate fi o adevărată problemă pentru orice pasionat de grădinărit. Peluza trebuie îngrijită adecvat după iarnă, așa că trebuie să știți cum să readuceți gazonul la viață. Cele mai comune probleme sunt aspectul uscat al gazonului, pete circulare deschise la culoare, buruienile și vârfurile îngălbenite.

Dar nu vă faceți griji, reînvierea gazonului nu trebuie să fie costisitoare sau complicată. Iată trei trucuri eficiente pentru ca iarba să-și revină în câteva săptămâni, fără a fi nevoie să cheltuiți bani mulți pe produse din comerț. Unele dintre cele mai frecvente cauze ale uscării gazonului în timp includ:

Lipsa de irigare: Irigarea insuficientă este unul dintre principalele motive pentru care iarba se usucă. Când iarba nu primește suficientă apă, rădăcinile devin uscate și fragile.
Expunerea la soare: Expunerea excesivă la soare poate provoca arderea iarbă și se îngălbenește. În climatul cald și uscat, iarba se poate arde cu ușurință dacă nu primește suficientă umbră și apă.
Compactarea solului: Compactarea solului împiedică apa și nutrienții să ajungă la rădăcinile ierbii, ceea ce poate provoca uscarea și moartea acestuia.
Lipsa de nutrienți: solul sărac în nutrienți poate contribui la uscarea ierbii. Lipsa fertilizării adecvate poate face iarba să devină slabă și predispusă la uscare.

Vezi și: Ce trebuie să pui peste pământul din grădină la început de februarie pentru o recoltă bogată. Aşa procedau şi bunicii

Vezi și: Planta pe care trebuie să o ai acasă în ianuarie. Ține-o la intrarea în casă și vei avea noroc

Trucuri pentru a da viață gazonului uscat

Udare regulată

Asigurați-vă că udați iarba în mod regulat, mai ales în lunile mai uscate. În primele 2 săptămâni, udați iarba din grădină zilnic, când ajungeți în a 3-a săptămână, începeți să udați o dată la două zile. Din săptămâna 4 puteți începe să udați de 2 până la 3 ori pe săptămână. Această formă de hidratare va ajuta la promovarea creșterii rădăcinilor sănătoase.

Fertilizarea

Aplicați îngrășăminte organice sau compost în mod regulat pentru a oferi solului nutrienți suplimentari și pentru a promova creșterea sănătoasă a ierbii. Acest lucru vă va ajuta iarba să obțină nutrienții de care are nevoie pentru a rămâne sănătoasă, puternică și pentru a începe să revină la culoarea verde.

Aerisirea solului

Acest truc ajută la refacerea ierbii și la o mai bună creșterii a acesteia. Pentru a face acest lucru, trebuie mai întâi să aerisești solul în mod regulat pentru a reduce compactarea și pentru a îmbunătăți circulația aerului și a apei. Folosiți o mătură de grădină și greblați iarba pentru a îndepărta iarba moartă care este deja fără rădăcini. Apoi adăugați azot de casă sau acizi humici pentru a oferi solului nutrienții suplimentari pentru o creștere sănătoasă a peluzei.

Parteneri
Cum atragi banii în viața ta. Cât ești de norocos în funcție de data nașterii
Redactia.ro
Ce a pus Prodanca în pachetele de Paște pe care le-a împărțit pentru regretata sa mamă, Ionela: „Pe barosăneală, așa cum îi plăcea ei!”
Click.ro
GALERIE FOTO Cele mai extravagante ținute de la Met Gala 2024. Un bilet la dineu a costat 75.000 de dolari
Digi24
O femeie și-a reclamat soțul pentru ce a forțat-o să facă în dormitor. Dar un judecător i-a spus că în căsătorie e permis orice
Digi24
Emily Ratajkowski, 'femeia cu cei mai frumoși sâni', apariție de senzație într-o rochie super decoltată / FOTO
Unica.ro
Putin, palat de 1 miliard. Imagini uluitoare din casa dictatorului
EVZ.ro
Luna Nouă în Taur, astăzi, 7 mai 2024, ora 23:22 . Semnele zodiacale care vor străluci în această perioadă
Spynews
Ungaria NU vrea să renunțe. Alianța care o scoate definitiv din Europa
Capital.ro
Horoscop Luna Nouă în Taur 2024: Momentul magic în care dorințele se împlinesc. Zodiile care se îmbogățesc
Antena 3
A divorțat de un celebru prezentator TV și s-a recăsătorit cu un om de afaceri. Cum arată acum și cu ce se ocupă
Avantaje
Se DAU 12.000 de lei de la STAT. Ce TREBUIE să scrie în CERERE
Mediaflux
Alertă de inundații în România! Hidrologii au emis o atenționare pentru 12 județe. Care sunt zonele vizate
Spynews.ro
Ce se întâmplă în corpul tău la 4 ore după ce ai mâncat nuci
Realitatea.net
Gabriela Cristea, prima reacție după problemele de la afacerea cu cozonaci. Cum a explicat situația: „Nimeni nu v-a țepuit”
Antena 1
Ce obsesie perversă și bolnavă avea Elena Ceaușescu? Îi plăcea să se uite la...
Shtiu.ro