Frigiderul este un electrocasnic important care nu trebuie să lipsească din casele noastre. Chiar dacă suntem tentați să băgăm toate alimentele în el pentru a le păstra mai mult, este bine de știut că această regulă nu se aplică pentru toate alimentele. Aflați în rândurile următoare care sunt acestea.
Atunci când băgați ciocolata în frigider, veți observa că va face o peliculă albă fină la suprafață. Acest lucru nu înseamnă că este stricată, ci doar a ieșit o parte din grăsime. De asemenea, gustul ei va fi alterat, pentru că preia o parte din mirosurile din frigider.
Dacă sunt ținute la temperaturi scăzute, acestea se vor îngroșa și vor fi mai greu de consumat.
Acestea vor deveni mai tari dacă stau la frig, ceea ce înseamnă că vor fi aproape imposibil de mâncat.
Cafeaua va prelua mirosurile de la alimentele din jur. Totodată, absoarbe umezeala și își pierde aroma în totalitate după câteva zile de stat în frigider.
Dacă stă la rece, acesta va deveni vâscos, dens și tulbure. Pentru a evita acest lucru, este bine să-l puneți în cămară sau pur și simplu pe blatul din bucătărie. În niciun caz la rece.
Acesta conține foarte mult ulei, iar dacă este ținut la temperaturi scăzute, va fi separat de restul produsului. Mai mult, untul de arahide rece este mai greu de digerat. Indicat ar fi să-l țineți la o temperatura de circa 15 grade Celsius.
Murăturile de casă pot sta în frigider dacă borcanul nu este bine închis. În schimb, cele din comerț nu trebuie ținute în frigider, deoarece conservații utilizați la prepararea lor țin bacteriile la distanță.
Acesta poate fi ținut la rece doar dacă a fost tăiat. Dacă este necopt, puteți să-l lăsați afară, pe masă, timp de 4 – 5 zile după care poate fi consumat fără probleme.
Usturoiul trebuie păstrat la temperatura camerei și rezistă fără probleme 2-3 luni. Dacă îl puneți în frigider, cel mai probabil toate alimentele dumneavoastră vor avea miros și gust de usturoi. De asemenea, unele căpățâni de usturoi ținute în frigider fac muguri, din cauza umezelii.
Aceasta se oxidează și își pierde toate substanțele nutritive, odată băgată în frigider.