01 apr. 2024 | 17:24

Celălalt Caragiale, un ”crai de curte veche”. Mateiu, bastardul care și-a urât tatăl și a ”vânat” femei mature pentru bani

Diverse
Celălalt Caragiale, un ”crai de curte veche”. Mateiu, bastardul care și-a urât tatăl și a ”vânat” femei mature pentru bani
Celălalt Caragiale, un ”crai de curte veche”. Mateiu, bastardul care și-a urât tatăl și a ”vânat” fe

În culisele vieții lui Ion Luca Caragiale, unul dintre cei mai mari dramaturgi români, se află o poveste întunecată și secrete de familie care au aruncat o umbră asupra reputației sale, reușind să evidențieze firea sa controversată. Veselul dramaturg a avut parte de o poveste de viață demnă de operele sale, cunoscând extazul și agonia de-a lungul celor 60 de ani pe care i-a viețuit pe Pământ.

Copilul din flori care l-a urât toată viața

A făcut și continuă să facă, și acum, milioane de români să râdă datorită operelor sale nemuritoare. Cu toate acestea, puțini sunt cei care știu drama vieții lui Ion Luca Caragiale.

În ciuda faimei sale răsunătoare și a talentului imens în arta dramaturgică și nu numai, nenea Iancu, așa cum era alintat de cei apropiați, a cunoscut o viață nelipsită de suferință, lipsuri și anxietăți.

Și-a îngropat două fiice, fiul preferat a încetat din viață la doar 28 de ani, iar copilul din flori pe care l-a recunoscut l-a urât toată viața, blestemat să trăiască, veșnic, în umbra părintelui său.

În anul 1884, la vârsta de 32 de ani, Ion Luca Caragiale cunoaște notorietate la scară înaltă după succesul fulminant al operei sale ”O scrisoare pierdută”. Se îndrăgostește de Maria Constantinescu, a lui colegă de la ”Regie”, femeia care pare să fie marea lui iubire.

Cei doi se mută împreună într-o casă stil vagon de pe strada Frumoasă din Capitală, unde își trăiesc povestea pasională de iubire. Un an mai târziu, fructul iubirii lor, Mateiu, vine pe lume.

Deși părinții săi nu ajung niciodată în fața ofițerului stării civile sau în fața altarului, nenea Iancu îl recunoaște pe băiat în fața legii și se asigură că mama lui nu va duce lipsuri materiale pentru tot restul vieții sale.

Vezi și ”Să nu lăsați muzica mea să moară!” Geniul Ciprian Porumbescu. Aruncat în temniță cu șobolanii, răpus de tuberculoză la 29 de ani

Băiatul care a râvnit atenția tatălui său absent

Mateiu Caragiale devine un personaj cu o viață tulbure și comportament controversat, nevoit să trăiască în umbra celebrului său tată, făcând alegeri care au scandalizat și intrigat societatea secolului trecut.

Este crescut într-un mediu confuz și plin de conflicte, fiind martorul unei relații tumultoase între părinții săi, impactul acestui mediu instabil resimțindu-se pe tot parcursul vieții sale.

Despărțirea dintre Ion Luca Caragiale și Maria Constantinescu marchează începutul unei perioade de incertitudine pentru Mateiu. Tatăl său, deși îl recunoaște oficial, nu se implică activ în creșterea sa, simțindu-l rece și distant.

Tânărul crește cu resentimente și amărăciune față de tatăl său absent, sentimente ce alimentează o relație tensionată și complicată între cei doi.

Fiind criticat și apostrofat de societate, primind eticheta de ”bastard”, Mateiu își petrece toată viața încercând să își găsească locul în lume și să obțină recunoașterea și respectul de care simte că a fost privat.

Bastardul care a ”vânat” femei bogate și în vârstă

Așchia nu sare departe de trunchi, totuși, iar talentul imens al tatălui său îi curge prin vene, Astfel, Mateiu Caragiale reușind să redacteze și să publice romanul ”Craii de Curtea Veche”, considerată o adevărată capodopera a literaturii române.

Viața personală a scriitorului pare desprinsă din filme. Mateiu este determinat să facă rost de mulți bani, visând la o viață plină de bogății și lux, pentru care nu intenționează să trudească foarte tare. De aceea, tânărul dezvoltă o pasiune pentru doamnele în vârstă, potente financiar, pe care le seduce cu ușurință.

Fiul lui Caragiale caută în mod constant relații cu femei mai mature, sperând să obțină astfel siguranță financiară și statut social, devenind renumit în București pentru escapadele sale amoroase controversate.

Una dintre cele mai controversate relații ale lui Mateiu Caragiale este căsătoria cu Marica Sion, fiica scriitorului George Sion, o femeie cu 25 de ani mai în vârstă decât el.

În ciuda vieții sale tumultoase și a deciziilor sale controversate, romancierul a continuat să trăiască în umbra tatălui său celebru, fără să obțină niciodată recunoașterea și respectul pe care le-a căutat cu atâta ardoare.

Decesul său prematur din 1936, la vârsta de 51 de ani, pune capăt unei vieți marcate de conflicte și tragedii, iar memoria sa rămânând adesea asociată cu scandalurile și controversele care i-au conturat existența.

Vezi și Blestemul unei pianiste geniale. Aglaia, sora lui Eminescu, s-a căsătorit din interes, a rămas pe drumuri și a căzut pradă bolii

Ecaterina, singurul copil care a trăit o viață lungă

Unii cititori superstițioși ar putea fi de părere că un mare blestem s-ar fi abătut asupra neamului lui Ion Luca Caragiale, întrucât marele dramaturg nu s-a putut bucura de familia sa.

Puțini sunt cei care știu că nenea Iancu și-a îngropat două fiice, pe micuțele Ioana și Agatha, la vârstele fragede de numai 2 ani, respectiv un an de zile.

Fiul său preferat, Luca, cel pe care cei dragi l-au alintat ”Luchi”, nu a avut parte de un destin mai colorat. La vârsta de 28 de ani, fiul scriitorului a căzut pradă unei pneumonii cumplite, dându-și obștescul sfârșit.

Singura supraviețuitoare a familiei a fost fiica lui, Ecaterina, care a trăit o viață lungă și prosperă, închizând ochii pentru veșnicie la vârsta onorabilă de 90 de ani.

PlaySport
E aproape ILEGAL de fierbinte! S-a iubit nebunește cu Ronaldo și nu s-a știut absolut nimic până acum! Dezvăluie TOT din relație. Cum a agățat-o Cristiano
Ego.ro
Unica IMAGINE care a scăpat pe net cu Carmen Iohannis în costum de baie! Toți au rămas uluiți
Stirile PROTV
Un mare lanț de restaurante fast-food vine în România. Orașul neașteptat în care deschide prima locație
Digisport.ro
”Plin de ciudați”. ”Cea mai frumoasă sportivă din România” a dezvăluit ce-a pățit, ani la rând, pe internet
Adevarul
NYP: Minciunile oamenilor de știință cu privire la pandemia COVID-19. Virusul care a omorât milioane de oameni, posibil creat de om
BZI.ro
Carmen Harra a spus adevărul despre împăcarea dintre Anamaria Prodan și Laurenţiu Reghecampf! „Amândoi s-au blocat!”
Spynews.ro
Știrile Antena Stars. Andreea Tonciu nu îi poate refuza nimic fiicei sale, Rebeca. Bruneta recunoaște că o răsfață prea mult: "Îi plac banii..." / VIDEO
Sport.ro
FOTO “Mi s-au oferit 200.000 de euro pe lună pentru a deveni escortă de lux”. Ce s-a întâmplat cu una dintre cele mai de succes sportive
Viva.ro
Scandalul uitat dintre Bianca Drăgușanu și Anamaria Prodan: „Toate deşteptele şi perfectele cu castraveţi în cap au început să...”
Impact.ro
Cântăreața din România care a ajuns să cântărească doar 36 KG! Imagini incredibile cu artista piele și os
Stiri din Lume
AMANTELE care au devenit NEVESTE! Ele au DISTRUS căsniciile barbaților celebri din România
Parteneri
Antena 1 dă în judecată Pro TV. Scandal uriaș din cauza chefilor Scărlătescu, Bontea și Dumitrescu
Redactia.ro
Zodia care va plânge cu lacrimi amare în weekend. Va avea parte de un mare ghinion
Click.ro
NU le RECUNOȘTI! Cum arătau divele din România acum 30 de ani! Transformare ȘOCANTĂ
Vocea.biz
Un băiat de 14 ani a murit după ce a răspuns la o provocare și a mâncat un chips extrem de picant
Digi24
Cum a apărut îmbrăcată o actriță din Rusia la Cannes. Toată lumea vorbește despre rochia ei!
Unica.ro
Ce prevestește șarpele de casă. Superstiții legate de șerpi în casă și în curte
Spynews
Devine obligatoriu din 7 iulie. Dispozitivul pe care toate mașinile trebuie să-l aibă la bord
Capital.ro
Evaluare Națională 2024, clasa a IV-a. Calendarul probelor și modele de subiecte
Antena 3
Fosta soție a unui actor celebru a ajuns să doarmă pe străzi și să mănânce din gunoaie. Cum a fost surprinsă? Atrăgea toate privirile când apărea în public
Avantaje
Se dau VOUCHERE pentru RENOVAREA locuințelor. UNDE se depun CERERILE
Mediaflux
Știrile Antena Stars. Andreea Tonciu nu îi poate refuza nimic fiicei sale, Rebeca. Bruneta recunoaște că o răsfață prea mult: "Îi plac banii..." / VIDEO
Spynews.ro
Ce se întâmplă dacă lucrezi sau speli când ai cruce neagră sau cruce roșie în calendar. Ce spune biserica
Realitatea.net
Un întreg oraș e speriat după ce camerele de supraveghere au filmat o creatură bizară în fața grădinii ZOO. Ce poate fi
Antena 1
WOW! Carmen Iohannis i-a ȘOCAT pe toți! Cum a apărut în public: s-a văzut...
Impact.ro
De ce evreii nu cred în Iisus Hristos? 'Nu este Mesia!'
Shtiu.ro