Cel mai tânăr psiholog din lume a terminat la șapte ani liceul

Cel mai tânăr psiholog din lume a terminat la șapte ani liceul

O fetiţă și-a obținut la vârsta de 13 licența în psihologie devenind astfel cel mai tânăr psiholog din lume. Acum, la vârsta de 17 ani ea a devenit și cea mai tânără persoană înscrisă la un program de master la Harvard din ultimii 100 de ani.

Dafne Almazán Anaya a devenit cel mai tânăr psiholog din lume după ce la vârsta de 10 ani devenea cea mai tânără studentă înscrisă la o universitate în Mexic. Recent ea a fost inclusă pe lista celor 50 de femei puternice din ţara sa, de către revista Revista Forbes Mexico.

Mexicanca Dafne Almazán putea să citească și să scrie încă de la vârsta de trei ani, astfel aceasta a terminat şcoala primară la șase ani și la șapte ani liceul. Pe lângă studiile formale, Dafne excelează la balet clasic, gimnastică, patinaj artistic şi arta marţială taekwondo. Mai mult, aceasta cântă la pian, vioară şi chitară. În timpul liber, predă engleză, franceză, latină şi chineză, pe care le ştie la perfecţie.

„Atunci când aveam trei ani îmi imitam sora când îşi făcea temele. Chiar îmi plăcea, apoi mi-am dat seama că îmi place să citesc. Îmi place să citesc. Nu îmi place să mă uit la televizor, exceptând documentarele”, spunea Dafne.

Acasă trăieşte şi se bucură de atmosfera din familie alături de alţi doi fraţi „superdotaţi”, Andrew a deţinut şi el titlul de cel mai tânăr „psiholog” din lume şi Delanie, sora mai mică urmează și ea acelaşi traseu excepţional.

Părinţii lui Dafne au fondat un centru pentru copiii supra-dotaţi din Mexic, care să îi ajute pe aceştia, mulţi dintre ei diagnosticaţi cu tulburarea de deficit de atenţie şi hiperactivitate (ADHD), să poată beneficia de o educaţie adaptată nevoilor lor.

Visul lui Dafne este de a-i ajuta pe ceilalți copii supradotați. „Toate aceste cunoştinţe îmi vor servi pentru a ajuta copiii supradotaţi, acesta fiind segmentul din psihologie căruia vreau să mă dedic. Doresc ca exemplul meu să deschidă noi porţi copiilor, spulberând miturile că nu avem copilărie”, a declarat Dafne.

DĂ PLAY ȘI FII MAI INFORMAT DECÂT PRIETENII TĂI