Salata este verde foarte delicioasă și un ingredient esențial în rețelele sănătoase. Din păcate, dacă nu o consumăm într-un timp scurt, prospețimea ei dispare, iar odată cu ea și gustul.
Salata verde este un ingredient esențial pentru aproape orice salată. Plină de vitamina, gustoasă și crocantă, are numeroase beneficii asupra sănătății noastre. Cu toate acestea, odată cumpărată, trebuie consumată în câteva zile, deoarece își pierde din prospețime destul de repede.
Gospodinele iscusite folosesc câteva trucuri foarte ușor de pus în practică pentru ca salata verde să nu se strice prea repede. Aceasta va rămâne proaspătă chiar și 2-3 săptămâni.
Tot ce trebuie să facem este spălăm foarte bine frunza, scurgem apa și punem totul în boluri mari. Mai apoi, umezim un prosop textil, acoperim bine bolul cu el și îl băgăm la frigider.
La 2-3 zile este indicat să umezim din nou prosopul. Acest truc este simplu și poate fi folosit la toate tipurile de salată și verdețuri. De asemenea, economism și timp, deoarece salata este deja spălată.
Când avem poftă de ceva sănătos, nu ne rămâne decât să scoatem de la frigider câteva frunze de salată verde și să le amestecăm cu alte ingrediente delicioase.
Cu toții ne-am confruntat cel puțin o singură dată cu această problemă. Cumpărăm produse proaspete, le pune în frigider, dar se strică înainte să apucăm să le consumăm.
Pentru a evita aruncarea lor, este important să știți unde și cum trebuie să depozitați fructele pentru a le păstra proaspete mai mult timp. Un lucru important: trebuie separate de legume.
Merele trebuie păstrate departe de alte produse, deoarece produc etilenă. Pot fi lăsate pe masă timp de o săptămână, iar în frigider mai mult de atât.
Este greu să nimerim un avocado copt, gata de a fi consumat de îndată ce ajungem acasă. În astfel de cazuri, lăsați-l să se coacă în bucătărie, după care îl puteți pune în frigider.
Bananele verzi ar trebui să fie lăsate să se coacă în bucătărie, după care depozitate în frigider.
Acestea trebuie păstrate în frigider, dar în recipiente uscate și acoperite.
Fructele pentru clementinele, portocalele sau grapefruitul trebuie stocate într-o plasă în frigider.