Cel mai simplu și eficient mod prin care poți să scapi de viespi. Așa le ții departe de curtea ta

Cel mai simplu și eficient mod prin care poți să scapi de viespi. Așa le ții departe de curtea ta
Cel mai simplu si eficient mod prin care poti sa scapi de viespi. Asa le tii departe de curtea ta

Vara se apropie cu pași rapizi, iar din ce în ce mai multe insecte își fac apariția, odată cu temperaturile ridicate și vremea caldă. Iată câteva trucuri care te ajută să scapi de viespi și să te ferești de înțepătura lor periculoasă, mai ales dacă suferi de anumite alergii. Ce trebuie să faci.

Cum scapi de viespile din grădină

Când e cald afară, te poți aștepta să te trezești cu țânțari, muște sau viespi care să îți dea târcoale. Este indicat să te ferești de acul celor din urmă, în special dacă ai pielea sensibilă sau suferi de anumite alergii.

Ce trebuie să faci pentru a scăpa de viespi? Ei bine, există mai multe soluții în comerț, însă, dacă nu vrei să cumperi sprayuri ce pot conțin anumite chimicale, cei de la stiridinlume.ro ți-au pregătit câteva trucuri geniale natural, ce se află la îndemâna oricui.

Plante care țin insectele departe

Deși pare inedit, există anumite flori pe care le poți planta în propria grădină, pentru a alunga viespile și tot felul de insecte dăunătoare. Pentru că au un miros extrem de puternic și înțepător, dacă vrei să scapi de viespi, grădinarii îți recomandă să iei mentă, eucalipt, citronela sau cimbru.

Păsările alungă viespile

În caz că nu știai asta până acum, viespile se tem de păsări. Așadar cel mai bun truc pe care l-ai putea pune în aplicare este să păcălești insectele, procurând anumite păsări de jucărie, pe care să le agăți în grădină, pe masa din curte sau în colțurile ușii de la intrare.

Ulei de mentă

Așa cum frunzele de mentă țin viespile departe, din cauza aromei înțepătoare a plantei, uleiul de mentă este la fel de eficient atunci când vrei să scapi de aceste insecte încăpățânate.

Tot ce trebuie să faci este să torni ulei de mentă într-un recipient și pulverizează soluția în toate colțurile casei și în grădină, pentru a evita ca viespile să revină.

Aranjează o capcană pentru viespi

Nu, nu este scenariu de film, chiar tu poți aranja anumite capcane prin casă sau grădină, pentru a prinde viespile. Ai nevoie doar de o sticlă de plastic, puțin săpun lichid, apă cu zahăr și oțet.

Pentru început, vei tăia sticla de plastic din partea de sus și vei pune partea cu gâtul sticlei (în jos) în cealaltă jumătate.

Amestecă ingredientele menționate anterior și pune-le în partea de jos. Capcana este pregătită. Atrase de mirosul dulce, viespile vor intra în capcană și nu vor mai putea ieși.

Urmăriți Playtech.ro și pe