Cel mai scurt test IQ din istorie a devenit viral. Doar 7% dintre internauți știu să-l rezolve, are trei întrebări

de: Ștefan R. Apostol
06 07. 2023

Deși îți poate lua ore întregi să completezi un test de IQ, se pare că îți poți dovedi inteligența răspunzând la doar trei întrebări, iar cel mai scurt test IQ din istorie a devenit viral, avea să fie rezolvat de doar 17% dintre particiopanți. Așa că, dacă te simți în stare, te provocăm să rezolvi cel mai scurt test IQ din istorie a devenit viral.

Te provocăm la cel mai scurt test IQ din istorie!

Tuturor ne place să credem că suntem destul de deștepți, dar cel mai frecvent mod de a dovedi acest lucru este prin efectuarea unui test de coeficient de inteligență (IQ), care poate dura ore întregi. Un test tipic de IQ, care este o evaluare a abilităților cognitive, constă în 25-50 de întrebări cu răspunsuri multiple, dar dacă doriți să vă dovediți mai repede abilitățile cerebrale, puteți face un test mult mai rapid.

Rezolvă și:  Test IQ pentru cei mai atenți oameni. Găsești fantoma din imagine în 13 secunde?

Peste 3000 de participanți la testul de reflecție cognitivă

La fel ca în cazul multor teste de inteligență, răspunsurile în sine sunt considerate a fi ușoare, dar pentru a ajunge la concluzie este nevoie să vă schimbați modul de gândire. Testul înșelător a fost creat inițial ca parte a unei lucrări de cercetare publicate în 2005.

Cel care avea să creeze cel mai scurt test IQ din istorie este profesorul Shane Frederick de la Massachusetts Institute of Technology, iar recent a reapărut online, oamenii fiind dornici să încerce să îl bată. Mai mult de 3.000 de participanți din diverse medii educaționale au luat parte la test, dar chiar și cei de la universități americane de top, precum Yale și Harvard, s-au străduit să ajungă la concluzia corectă.

”Cei trei itemi de la CRT sunt ușori în sensul că soluția lor este ușor de înțeles atunci când este explicată, însă pentru a ajunge la răspunsul corect este adesea nevoie de suprimarea unui răspuns eronat care vine impulsiv în minte.”, a declarat profesorul Shane Frederick.

Găsește soluția la: Test IQ pentru cei mai inteligenți oameni. Mută un singur chibrit pentru a rezolva ecuația

Rezolvă cel mai scurt test IQ din istorie

Așadar, de ce să nu încerci să rezolvi cel mai scrut test IQ din istorie și să vezi dacă te poți numi oficial un geniu? Testul de reflecție cognitivă (Cognitive Reflection Test – CRT) este considerat a fi cel mai scurt test de IQ din lume și presupune doar răspunsul la trei întrebări. Totuși, acestea sunt destul de dificile și se pare că doar 17% dintre oameni sunt capabili să răspundă corect la ele. Întrebările și răspunsurile sunt mai jos.

Vezi și: Test IQ pentru genii. Doar 1% găsesc răspunsul, care este fantoma din cameră?

Întrebările din testul de reflecție cognitivă

  • O bâtă și o minge costă în total 1,10 dolari. Liliacul costă cu 1$ mai mult decât mingea. Cât costă mingea?
  • Într-un lac, există un petic de nuferi. În fiecare zi, suprafața se dublează. Dacă este nevoie de 48 de zile pentru ca peticul să acopere întregul lac, cât timp ar fi necesar pentru ca peticul să acopere jumătate din lac?
  • Dacă cinci mașini au nevoie de cinci minute pentru a produce cinci widget-uri, cât timp ar dura 100 de mașini pentru a produce 100 de widget-uri?

Răspunsurile la testul de reflecție cognitivă

Acestea sunt cele mai frecvente presupuneri la întrebări, dar sunt de fapt incorecte:

  • 10 cenți
  • 100 de minute
  • 24 de zile

Răspunsurile corecte la testul de reflecție cognitivă

Oricine reflectează măcar pentru o clipă ar recunoaște că diferența dintre 1 dolar și 10 cenți este de numai 90 de cenți, nu de 1 dolar, așa cum prevede problema. În acest caz, prinderea acestei erori echivalează cu rezolvarea problemei, deoarece aproape toți cei care nu răspund „10 cenți” dau, de fapt, răspunsul corect, a explicat respectacibul profesor Shane Frederick

  • 5 cenți
  • Cinci minute
  • 47 de zile

Dacă încă vă chinuiți să înțelegeți cum să dați răspunsurile corecte, nu vă faceți griji, nu sunteți singuri. În celec e urmeaă vă oferim și o soluție mai complexă a acestui test IQ.

Vezi și: Test IQ de weekend. Răspunde în 30 de secunde ce rezervor se va umple primul

Să spunem că mingea costă X. Apoi, bâta costă cu 1 dolar mai mult, deci este X + 1. Deci avem bâtă + minge = X + (X + 1) = 1,1, deoarece împreună costă 1,10 dolari. Aceasta înseamnă că 2X + 1 = 1,1, apoi 2X = 0,1, deci X = 0,05. Aceasta înseamnă că mingea costă 5 cenți, iar bâta costă 1,05 $.

Concluzie

Dacă ai reușit să rezolvi cel mai scurt test IQ din istorie fără a vedea soluția de mai sus, înseamnă că, într-adevăr, te poți numi un geniu. Dacă nu, nu este nicio problemă, mai există și data viitoare.