14 feb. 2024 | 09:00

Cel mai sănătos pește. Medicii îl recomandă mereu, trebuie consumat cel puţin o dată pe săptămână

Sănătate
Cel mai sănătos pește. Medicii îl recomandă mereu, trebuie consumat cel puţin o dată pe săptămână
Care este cel mai sănătos și ieftin pește pe care îl poți consuma. Îți va aduce foarte multe beneficii, potrivit experților.

Experții în nutriție au explicat care sunt caracteristicile celui mai sănătos pește ce ar trebui consumat de oameni. Acest aliment este recomandat spre consum cel puțin o dată pe săptămână. Tipurile de produs dintre care poți alege pentru a integra peștele în alimentația ta. Acesta este cel mai sănătos și ieftin pește.

Caracteristicile unui pește sănătos

Peștele este o parte importantă a unei diete sănătoase atât în cazul copiilor în curs de dezvoltare, cât și în cazul adulților. Totuși, majoritatea oamenilor nu mănâncă suficient de des pește, potrivit specialiștilor în nutriție. Principalul motiv este reprezentat de costul produsului în cauză.

Știm deja cu toții că peștele are multe beneficii pentru organism. Este plin de proteine, nutrienți, cum ar fi acizii grași omega-3, fier și zinc. Este o componentă importantă a unui program alimentar sănătos. Vestea bună este că se poate consuma pește sănătos și la prețuri accesibile.

Citește și: Cât poți să ții peștele în congelator, de fapt. Este greșit să îl mai consumi după această dată

Cum recunoști cel mai sănătos pește

Ca regulă generală, cel mai sănătos pește este cel care conține mulți nutrienți, foarte puțin sau deloc mercur, prezentând un risc potențial minim. Dacă vrei să alegi să consumi un pește sănătos, gândește-te la sardine, macrou, hamsii, somon sau hering.

Specialiștii în nutriție recomandă oamenilor să consume pește cel puțin o dată pe săptămână. Ce tip de pește ar trebui consumat, poate fi ales din topul întocmit de experți în acest sens. Pe primul loc al celor mai sănătoase tipuri de pește de mâncat se află sardinele.

Cel mai sănătos și ieftin pește de pe piață

„Sardinele sunt unul dintre cei mai sănătoși pești, deoarece sunt foarte bogate în omega-3. Sunt consumate cu os, deci au calciu și, pentru că sunt atât de puține, nu sunt contaminate cu mercur”, spun specialiștii în nutriție.

Sardinele sunt ieftine și pot fi cumpărate în conserve în apă sau în ulei de măsline, cu sau fără sare, potrivit experților citați de Forbes.

Citește și: Cum îţi dai seama că peştele e proaspăt. Detaliul care îţi arată clar că nu trebuie să îl cumperi, conform celor de la Protecţia Consumatorilor

Ce alte tipuri de pește poți consuma

Macroul este, de asemenea, o sursă bună de acizi grași omega-3. Ca pește gras, macroul are și multă vitamina D. În variantă prăjită, prezintă un conținut mare de carbohidrați și zaharuri, dar mic în proteine față de macroul din conserve, la grătar sau la cuptor.

Hamsiile sunt un alt tip de pește gras, bogat în omega-3. Produsul în cauză furnizează cantități mari de calciu, fosfor (un mineral necesar pentru a produce energie în organism) și potasiu.

Somonul este la rândul său un pește gras popular, fiind plin de nutrienți, inclusiv de omega-3, proteine, potasiu, vitamina D, vitamina E și câteva vitamine B. Poate fi cumpărat și la conservă.

Un pește sălbatic sănătos, nu crescut la crescătorie ar fi heringul, bogat în omega-3 și vitamina D, precum și seleniu și vitamina B12, o vitamină esențială pentru sănătatea sistemului nervos central al organismului și pentru producerea de globule albe, globule roșii și trombocite.

Parteneri
Ce trebuie să faci în ziua de Paște ca să ai noroc tot anul. Obiceiul care îți aduce succes
Redactia.ro
Ce trebuie să pui în drob, să iasă suculent și să nu se usuce. Așa îți va ieși un preparat perfect
Click.ro
O tânără care a crezut că este mahmură a ajuns până la urmă la spital iar medicii i-au spus că mai are doar 12 luni de trăit
Digi24
Primele rezultate în cazul fetiței de 4 ani care a murit după ce a mâncat macrou congelat. Ce s-a descoperit la analize
Digi24
Emily Ratajkowski, 'femeia cu cei mai frumoși sâni', apariție de senzație într-o rochie super decoltată / FOTO
Unica.ro
Cel mai ghinionist campion mondial din istoria fotbalului. A rămas fără deget din cauza verighetei și și-a rupt piciorul
EVZ.ro
Cum arată casa lui Nea Florică, devenit viral pe TikTok pentru replica „Mi-a dat pachet”. Are 57 de ani și locuiește la țară / FOTO
Spynews
Se schimbă regulile în FOTBAL. Decizia finală a venit azi, 3 mai. România e obligată la Euro 2024
Capital.ro
Locul din România în care va fi construit un viaduct spectaculos. Costurile se ridică la sute de milioane de lei
Antena 3
A divorțat de un celebru prezentator TV și s-a recăsătorit cu un om de afaceri. Cum arată acum și cu ce se ocupă
Avantaje
EXPLOZIE la o FABRICĂ de ARMAMENT din BERLIN! Alertă în GERMANIA
Mediaflux
Ele sunt fetița de patru ani și bunica ei, care au murit în Călărași, după ce au mâncat pește. Familia se pregătește să le înmormânteze, în ajunul Paștelui / FOTO
Spynews.ro
Ce se întâmplă în corpul tău la 4 ore după ce ai mâncat nuci
Realitatea.net
O tânără a stârnit controverse după ce a recunoscut că nu își spală pijamalele după fiecare purtare. Ce i-au spus internauții
Antena 1
Ce obsesie perversă și bolnavă avea Elena Ceaușescu? Îi plăcea să se uite la...
Shtiu.ro