Testele de inteligență îți arată cât de rapid îți merge mintea. Acestea se bazează pe întrebări sau situații care par simple la prima vedere, dar îi duc în eroare pe mulți care încearcă să le rezolve. Cei mai inteligenți se prind din prima de răspunsul corect și găsesc rapid logica din anumite scenarii. Mai jos ai o problemă care i-a lăsat și pe oamenii deștepți fără reacție prima oară. Iată despre ce este vorba!
Unele exerciții care se află în culegerile celor mici pot să devină în ochii multora teste de inteligență. Deși sunt probleme pentru învățăceii care nu au terminat clasa primară, ai rămâne surprins de cum te pot pune în dificultate.
Pentru rezolvarea lor ai nevoie de atenție, pricepere la matematică și puțină logică. Dacă ai copii, cu siguranță ai văzut și tu în manualele de la școală sau cărțile speciale pentru unele materii câteva exerciții care te-au pus și pe tine pe gânduri.
Astăzi este vorba despre o problemă cu multe broscuțe și două fetițe. Mihaela a prins de patru ori mai multe broscuțe decât Simona, dar în total se știe că cele două au adunat nu mai puțin de 25 de broscuțe. Trebuie să îți dai seama rapid care este varianta corectă printr-un simplu calcul.
Îți oferim alt test care să îți pună atenția și priceperea la încercare. Problema aceasta este mai grea și cel mai probabil a fost văzută de mulți elevi din clasele gimnaziale. Pare o cerință complexă, dar dacă simplifici lucrurile și ai grijă la detalii, atunci nu vei avea probleme în căutarea răspunsului. Trebuie să calculezi doar: 100-10(10*10-10)
REZOLVARE
Calculează prima oară: (10*10-10).
Cum prioritară este operația de înmulțire, aceasta se efectuează mai întâi, după care scăderea: (10*10-10) = (100-10) = 90
Egalitatea devine: 100 – 10(10*10-10) = 100 – 10×90 = 100 – 900 = -800
1.Un plic și o ștampilă costă în total 1,1 euro. Primul valorează cu 1 mai mult decât al doilea. Cât este asta ?
2.Dacă cinci mașini durează cinci minute pentru a crea cinci bile . Cât timp vor dura 100 de roboți pentru a face 100 de bile?
.Într-un lac există un petec de frunze de stejar. În fiecare zi își dublează dimensiunea. Dacă este nevoie de 48 de zile pentru a acoperi întreaga suprafață a apei, cât timp va dura pentru a acoperi jumătate din apă?
1.Dacă plicul costă X și ștampila costă 1 mai mult, atunci: X+1, deci de exemplu: hârtie + plic = X + (X+1) = 1,1. Astfel 2X +1= 1,1 și 2X =1,1. X= 0,05.
2.Dacă cinci mașini pot face cinci bile , înseamnă că fiecare dintre ele face una în același timp , deci dacă sunt 100 care produc bile, pot face 100 în aceleași minute.
3.Plasturele durează 47 de zile pentru a acoperi jumătate din lac. Dacă își dublează dimensiunea de fiecare dată când merge mai departe, pentru a ști când îl acoperă trebuie să te gândești dacă a fost complet acoperit în ultima zi . Scădeți jumătate din aceasta și o aveți deja pe cealaltă.