În restaurante sau localuri în care se servește masa, timpul este foarte important, așa că orice scurtătură contează enorm pentru bucătari și pentru succesul unei afaceri.
Ei bine, chefii folosesc un truc foarte interesant atunci când gătesc ciorba de burtă. Pentru a nu pierde jumătate de zi cu gătitul unui astfel de preparat, ei apelează la câteva metode prin care tradiționalul preparat este gătit mult mai repede, însă iese la fel de delicios.
Pentru început, ei folosesc o oală sub presiune, pentru ca totul să fiarbă mult mai repede. Apoi, folosesc fâșiuțe de burtă de vită prefierte, pe care le poți găsi la orice supermarket.
Este un lucru pe care toate gospodinele ar trebui să le știe. Nu doar că scurtează timpul de gătire, însă bucățelele de burtă se vor topi în gură și vor fi extrem de fragede.
Un alt secret este folosirea ouălor de țară, cu gălbenușul portocaliu și foarte proaspete, astfel încât ciorba de burtă să iasă delicioasă. Totodată, smântâna trebuie să fie foarte grasă, iar gustul acrișor și dulce trebuie balansat astfel încât să fie un preparat echilibrat în arome. La fel de importante sunt boabele de piper pe care ar trebui să le fierbi încă de la început. Ai grijă să le scoți apoi. Uleiul de morcov este la fel de important. Morcovii se dau prin răzătoare și apoi se pun într-o tigaie în ulei încins.
Rezultatul va fi un ulei foarte aromatizat, care se va pune în ciorba de burtă.
Ingrediente:
M0d de preparare:
Rasolul se pune într-o oală la fiert cu sare și boabe de piper. Se lasă la fiert și când se formează spumă se îndepărtează.
Cam două ore trebuie să fiarbă, apoi se strecoară supa și se pune din nou la fiert. Se adaugă bucățelele de burtă și se mai completează cu apă, la nevoie.
Apoi, se rade morcovul și se călește cu ulei. Se adaugă totul în ciorbă, împreună cu sare și piper. Apoi, se adaugă gogoșarul și se oprește focul.
Gălbenușurile amestecate cu smântâna se lasă deoparte. La câteva minute după oprirea focului, se adaugă oțetul, usturoiul pasat bine și amestecul de gălbenușuri cu smântână.
Se servește alături de pâine și ardei iuți proaspeți.