Cel mai răcoritor desert de vară. Se prepară din două ingrediente şi este savuros

de: Bișinicu Andreea
21 07. 2021

Vară, soare, căldură, plajă și nopți de distracție. Aceasta pare să fie rețeta perfectă pentru orice român în aceste luni estivale. Și pentru că nimic nu este mai gustos decât un desert dulce și rece pe timp de vară, ți-am pregătit un șerbet de căpșune senzațional.

Cel mai răcoritor desert de vară

Înghețată, prăjituri, cocktailuri reci și iced coffee. Acestea sunt deserturile preferate de români în lunile toride de vară.

Fie că te afli pe șezlong la piscină, savurezi o băutură pe nisipul fierbinte de pe litoral sau doar te bucuri de razele soarelui la tine pe balcon, iată câteva dintre cele mai bune deserturi pe care ți le recomandăm în luna august.

Șerbet de căpșune

Desertul copilăriei se întoarce. Nu doar cei mici, ci și cei mari se vor bucura de acest deliciu al verii. Iată cum poți prepara șerbet la tine acasă, folosind doar două ingrediente pe care sigur le ai și tu prin frigider sau cămară.

Ingrediente

  • 500 de grame de căpșuni
  • 1-3 lingurițe de sirop de agave

Mod de preparare

Pentru început nu uita să ții căpșunele la frigider timp de o oră până ce vor fi înghețate bine de tot. Apoi, tot ce trebuie să faci este să le conbimi cu îndulcitorul într-un robot de bucătărie sau cu ajutorul blenderului. Amestecă-le până când consistența lor devine cremoasă.

Înghețată de mango și cocos

Aceste două arome merg foarte bine împreună, iar rezultatul va fi unul mai mult decât delicios. Ai nevoie doar de două ingrediente, iar cei mici vor adora să guste dintr-o asemenea cupă.

Ingrediente

  • 450 grame de mango tăiat cubulețe
  • o jumătate de cană de lapte de cocos (circa 125 ml)

Mod de preparare

Laptele de cocos și bucățile de mango se amestecă în blender, până când textura obținută este extrem de fină. Mai departe trebuie să pui amestecul rezultat într-o formă de înghețată și să-l ții la congelator timp de două ore.

Rețetă îngheţată de stracciatella

Ingrediente:

  • 400 g iaurt grecesc
  • 100 g lapte condensat
  • 100 g ciocolată
  • frişcă, pentru decor
  • ciocolată, pentru decor
  • sirop de ciocolată

Mod de preparare

Se amestecă iaurtul cu laptele condensat. La final, se adaugă ciocolata tăiată fin sau dată prin răzătoare.

Se toarnă amestecul într-o caserolă care se pune la congelator. După 30 de minute se pasează îngheţata cu blenderul. Procedezi în felul acesta de 3-4 ori. Înghețata se servește cu fulgi de ciocolată.