Cel mai pur și mai izolat loc de pe pământ. Femeile nu au voie acolo Imagini incredibile

Cel mai pur și mai izolat loc de pe pământ. Femeile nu au voie acolo Imagini incredibile
Cel mai pur și mai izolat loc de pe pământ. Femeile nu au voie acolo Imagini incredibile

E greu de spus care este cel mai sfânt loc de pe Glob, însă, cu toate acestea, titulatura a fost primită de o biserică din Katskhi Pillar, o așezare aflată în apropierea localității georgiene Chiatura.

Katskhi Pillar, un loc izolat și ”sfânt”

Menționăm că mănăstirea Katskhi Pillar se află situată pe o stâncă suspendată, la 40 de metri deasupra solului și este, de altfel, una dintre cel mai greu accesibile din lume. Credincioșii care au curajul să urce pe stâncă pentru a vizita biserica ”făcătoare de minuni” trebuie să urce ”scara spre Rai”. Este vorba despre o cale de acces extrem de periculoasă și rudimentară, care se poate rupe în orice moment. De menționat este și faptul că construcția de pe stâncă este accesibilă doar bărbaților, femeile neavând voie să meargă acolo.

Prima construcție a unui loc de cult aici datează, cel mai probabil, din secolul al V-lea, iar mănăstirea de azi a fost construită în secolul al VIIIl-ea.

Maxim Qavtaradze, călugărul care locuiește în Katskhi Pillar

Se spune că locul are o însemnătate specială și că este sfânt. În prezent, construcția care are doar 150 de metri pătrați este locuită de un călugăr, pe nume Maxim Qavtaradze, de peste 20 de ani. Acesta coboară de pe stâncă de două ori pe săptămână pentru a-și face aprovizionarea.

Potrivit unor relatări ale unui călugăr pentru Disclose TV, în trecut, Qavtaradze era un tânăr cu probleme, fiind dependent de alcool. Într-o perioadă foarte întunecată a vieţii sale a ajuns la închisoare chiar. Acolo, acesta şi-a descoperit înclinaţia spre spiritualitate şi vocaţia de a deveni călugăr.

Între anii 2005 și 2009, clădirea mănăstirii a fost restaurată având sprijinul Agenției Naționale pentru Conservarea Patrimoniului Cultural al Georgiei.

Povestea acestui loc este destul de veche, iar tradiția a început în jurul anului 423 d.Hr., atunci când călugării, s-au retras în acest loc neospitalier și cocoțat din dorința de a evita tentațiile lumești și de a se apropia cât mai mult de Divinitate.