Cel mai mare avion de transport, Antonov-225 Mriya fabricat în Ucraina, distrus de tirurile rusești VIDEO

Cel mai mare avion de transport, Antonov-225 Mriya fabricat în Ucraina, distrus de tirurile rusești VIDEO
Pierdere uriasa pentru Ucraina. Cel mai mare avion de transport din lume, distrus de rusi, langa Kiev (Foto: Alexandr Zaleskiy)

Federația Rusă se confruntă cu o condamnare universală și sancțiuni sporite din partea puterilor occidentale, pentru atacul său neprovocat asupra Ucrainei. Duminică, 27 februarie, au fost anunțate mai multe măsuri. Uniunea Europeană își închide spațiul aerian pentru avioanele rusești, a declarat președintele Comisiei Europene, Ursula von der Leyen.

A patra zi de război în Ucraina. Noi sancțiuni pentru Rusia

„Propunem o interdicție a tuturor aeronavelor deținute de ruși, înmatriculate în Rusia și controlate de ruși. Aceste avioane nu vor mai putea ateriza, decola sau survola teritoriul Uniunii Europene. Acest lucru se va aplica oricărui avion”, a spus von der Leyen. „Spațiul nostru aerian va fi închis pentru fiecare avion rusesc. Și asta include și avioanele private ale oligarhilor”, a adăugat șefa CE.

De asemenea, Marea Britanie a interzis, vineri, avioanele private rusești în spațiul său aerian. În plus, diplomatul UE, Josep Borrell, a anunțat o interdicție pentru instituțiile de știri ruse Russia Today și Sputnik. Vorbind într-o conferință de presă comună la Bruxelles, duminică, Înaltul Reprezentant al UE pentru Afaceri Externe și Politica de Securitate a spus că Blocul Comunitar interzice cele două site-uri media, în încercarea de a „combate” dezinformarea rusă.

Cel mai mare avion din lume a fost distrus de armata rusă

Între timp, au apărut noi informații despre conflictul armatei ruse cu trupele ucrainene. Cel mai mare avion de transport din lume, Antonov-225 Mriya, a fost distrus în urma unui atac rusesc asupra aeroportului Hostomel de lânga Kiev, a transmis, duminică seara, Ukroboronprom, concernul de stat din industria armamentului din Ucraina.

Aeronava gigant AN-225 Mriya a ars complet

Antonov 225, cel mai mare avion din lume, a ars în urma unor bombardamente de lângă capitala Ucrainei. Potrivit Ukroboronprom, aeronava gigant a fost distrusă de armata rusă (se afla într-un hangar).

„Ocupanţii ruşi au distrus nava amiral a aviaţiei ucrainene – legendarul An-225 Mriya. S-a întâmplat pe aerodromul Antonov din Hostomel, lângă Kiev”, a scris Ukroboronprom pe pagina sa de Facebook, notează Reuters.

Reparațiile ar costa peste 3 miliarde de dolari!

Restaurarea avionului de mari dimensiuni ar putea costa Ucraina peste 3 miliarde de dolari. De altfel, forțele ucrainene și cele ruse au dus o luptă constantă în zonă, în ultimele zile, pentru a cuceri Aeroportul Hostomel.

Avionul ucrainean a fost și pe Otopeni

Antonov AN-225 Mriya, cel mai mare avion din lume, a fost și pe Aeroportul Otopeni. S-a întâmplat anul trecut, la 7 octombrie 2021 (prima și singura dată). Aeronava are șase motoare, o lungime de 84 de metri și o anvergură a aripilor de 88,4 metri! Avionul ucrainean este folosit pentru transporturi comerciale de gabarit depășit, de până la 250 de tone. AN-225 poate decola cu o masă totală de 600 de tone.

Antonov este o companie din Ucraina specializată în construirea de aeronave foarte mari. Acesta a fost fondată la 31 mai 1946, de către Oleg Antonov. Printre avioanele sale emblematice se numără Antonov An-225 și Antonov An-124. Citește și Câte arme nucleare are Rusia, de fapt. Are cel mai mare arsenal din lume.

Urmăriți Playtech.ro și pe