Cel mai macabru breloc include animale vii: cât costă și de unde îl cumperi

Avocații pentru protecția animalelor sunt foarte supărați în legătură cu o nouă modă. Au început să se vândă brelocuri cu animele vii închise în plastic.

Foarte mulți oameni sunt terifiați în legătură cu apariția unor brelocuri neobișnuite. Ilustrate în imaginile alăturate, acestea sunt surprinzător de ieftine și se găsesc ușor. Din păcate, modul în care au fost construite și destinația lor reprezintă un chin enorm pentru vietățile din interior.

La fel ca în cazul multor altor practici care implică animale chinuite în diverse moduri, noile brelocuri se găsesc în China, iar activiștii pentru protecția animalelor nu știu cum să oprească comercializarea lor. Costă doar 1,5 dolari bucata și, într-o pungă de plastic transparentă ermetică, includ diverse vietăți, de la peștișori și broscuțe până la diverse alte specii de amfibieni.

Vietățile sunt puse la păstrare într-un breloc plin până la jumătate cu apă, pentru a facilita supraviețuire lor. În același spațiu infim este pusă și o cantitate mică de oxigen cristalizat, împreună cu alți nutrienți necesari vieți. Aceste detalii sunt însă mai puțin relevante, în contextul în care vorbim de cele mai mici închisori din lume, în care animăluțele își găsesc sfârșitul după câteva luni, în cel mai bun caz.

Un cercetător de la Universitatea Terengganu din Malaezia a insistat însă pe faptul că, cel mai probabil, creaturile respective nu vor muri de la lipsă de oxigen sau nutrienți. Motivele pentru care ar putea să-și dea ultima suflare sunt mult mai multe. Inspirarea excrementelor care ajung să se transforme în amoniac ar putea să le curme viața. În plus, ar putea deceda de la fluctuații radicale de temperatură, la care sunt foarte sensibile. Nu ajută nici faptul că folia de plastic transparentă facilitează apariția efectului de seră și creșterea semnificativă a temperaturii. Dacă intră în mâna unor copii, ar putea muri de la șocul fizic, pe lângă șocul termic. Ideal ar fi să cumperi un astfel de breloc din stații de tren sau metrou, să-l tai și să eliberezi ce găsești în interior.

animals-trapped-alive-in-keychai

DĂ PLAY ȘI FII MAI INFORMAT DECÂT PRIETENII TĂI