Cel mai înduioșător mesaj lăsat de o antrenoare de gimnastică, după ce o fetiţă instituţionalizată a reușit o mare performanță: „Va scrie o poveste frumoasă”

Cel mai înduioșător mesaj lăsat de o antrenoare de gimnastică, după ce o fetiţă instituţionalizată a reușit o mare performanță: „Va scrie o poveste frumoasă”
O fetiţă instituţionalizată a reușit o mare performanță

Maria este o fetiță instituționalizată la Centrul de Zi din cadrul CSCCD „Sfinții Constantin și Elena” Pitești. Ea provine dintr-o familie cu o situație financiară dificilă. Cu toate acestea, a muncit și a urcat pe podium la concursul de gimnastică „Cupa Pitești”.

O fetiță instituționalizată, performanță în gimnastică

Antrenoarea Mariei are încredere în potențialul ei și a fost lângă ea. Performanța fetiței vine după un antrenament de nici o lună. Maria este o mână de copil cu o ambiție ce poate muta munții din loc. Zâmbetul și modestia ei te lasă fără cuvinte. Aceasta este descrierea Direcției Generale de Asistență Socială și Protecția Copilului Argeș.

Micuța gimnastică a fost clasată pe locul II la „Cupa Pitești”. După rezultatele sale, cei dragi ei au așteptat-o cu un tort. Maria spune că într-o bună zi, va fi o mare campioană. Este convinsă de acest lucru. Atunci când vorbește despre gimnastică, îi sclipesc ochii iar micuța devine din ce în ce mai fericită.

”Am aflat povestea Mariei anul trecut şi am promis că mă voi ocupa personal de antrenamentele ei. Gimnastica e frumoasă, dar, ca orice sport de performanţă, cere sacrificii. Din cauza pandemiei, nu am putut începe antrenamentele, cu un an în urmă. Cu Maria lucrez doar de trei săptămâni, iar reuşita ei vorbeşte de la sine despre talentul pe care îl are. Acum, facem o echipă minunată împreună, iar la club, Maria s-a integrat foarte bine. Colegele ei de echipă au primit-o frumos în mijlocul lor şi sunt sigură că Maria va scrie o poveste frumoasă în domeniul gimnasticii”, a spus, cu ochii în lacrimi, antrenoarea Mariei, Nicoleta Andrei.

Maria își dorește să devină o mare campioană

Cu multă muncă, visul ei va deveni realitate. De aceeași părere este și Nicoleta Andrei, antrenoarea sa. La rândul ei, a fost și ea felicitată de către conducerea DGASPC pentru ceea ce a reușit să facă pentru micuța gimnastă, în doar o lună de antrenamente.

Pe lângă tortul primit de care s-a bucurat alături de familia ei, gimnasta premiată s-a bucurat și de o sesiune lungă de cumpărături. Micuța gimnastă este una dintre copiii cu care DGASPC Argeș se mândrește și care se alătură altor puști care au adus instituției premii de la diverse competiții, fie ele culturale, sportive sau artistice.

”Te felicităm din tot sufletul pentru reuşita ta şi te rugăm să nu renunţi la visul tău! Cu muncă şi seriozitate, cu siguranţă, vei reuşi să ajungi acolo unde îţi doreşti. Noi vom fi alături de tine şi te vom sprijini cu tot ce ţine de noi”, i-a spus Mariei, Iuliana Matei, Director General al D.G.A.S.P.C. Argeş.

DĂ PLAY ȘI FII MAI INFORMAT DECÂT PRIETENII TĂI