Cel mai înalt turn de locuinţe din România va avea 122 metri. În ce oraș va fi construit
Dezvoltarea imobiliară din ultimii ani, cel puțin în Capitală, a adus investiții masive, sumele jonglate fiind între 30 și chiar 100 de milioane de euro pe proiect. Deși numărul jucătorilor crește pe această piață, cei existenți deja, precum Forty Management, unul dintre principalii dezvoltatori imobiliari de proiecte mixte și de regenerare urbană din România, intenționează să dezvolte un proiect rezidențial exclusivist. Proiectul celor de la Forty Management, intitulat „Royal Suites Central District”, are o valoare de piață de 76 de milioane de euro.
Piața imobiliară a depășit pragul de 700 de milioane de euro în 2021
Anul trecut, după cum arată datele de la finalul lunii decembrie, piața de investiții imobiliare a înregistrat o avalanșă de tranzacții de la începutul anului. Estimările făcute de experți în ianuarie 2021 erau că va depăși 700 de milioane de euro în volume până la sfârșitul anului.
Cu toate acestea, performanța din 2021 a fost mai mică decât cea din 2020, când tranzacțiile cheie de birouri au propulsat piața aproape de pragul de 1 miliard de euro. În primul trimestru din 2021, s-au înregistrat noi tranzacții de investiții în valoare de 73,5 milioane de euro, în scădere cu aproape 50% față de aceeași perioadă a anului trecut, potrivit unui raport al companiei de consultanță imobiliară JLL.
Proiectul Forty Management, intitulat „Royal Suites Central District”, de 76 de milioane de euro
Toate aceste mici neajunsuri nu i-au împiedicat pe cei de la Forty Management să ridice ștacheta, când vine vorba de noi construcții imobiliare. În vara anului trecut Forty Management, unul dintre principalii dezvoltatori imobiliari de proiecte mixte și de regenerare urbană din România, a anunțat un nou proiect rezidențial în București.
„Conceptul arhitectural al acestei clădiri se concentrează pe calitățile oferite de cele mai exclusiviste proiecte din lume, cum ar fi priveliștile unice, înălțimea spațiului, lumina naturală, materialele premium, autonomia energetică și tehnologia de vârf legată de confort.
Volumul și geometria clădirii, concepută ca o spirală, oferă terase generoase cu vederi unice cu deschidere la 270 de grade. Acest proiect plasează Bucureștiul pe harta proiectelor moderne de referință.”, spune Traian Bompa, arhitect principal la Sane Architecture.
Cel mai înalt turn din București de 122 de metri
Proiectul denumit „Royal Suites Central District”, va fi cel mai înalt complex rezidențial din România. Arhitecții companiei spun că înălțimea finală estimată va fi de 122 de metri. Noul proiect are deja stabilit și zona de amplasament. Construcția va fi pe un teren de 3.000 mp, în apropiere de zona Fântâna Miorița, din Sectorul 1 al Capitalei. Turnul de 122 de metri va fi compus din 34 de apartamente de lux dezvoltate în 3 configurații. Este vorba de câte un apartament pe un etaj, duplex la jumătate de etaj și penthouse de 2 etaje.
Valoarea totală a acestui proiect, care aduce facilități, precum o piscină semi-olimpică, o sală de gimnastică și o zonă de fitness, un spa dotat cu saună, masaj și hammam, un lounge pentru trabucuri, o zonă de degustare de vinuri, o sală de audiții cu studio de înregistrări, spații de depozitare personală, un sistem de parcare cu valet automatizat, o galerie de artă, spații de lucru și de întâlnire, un bar, un lounge și o bibliotecă, este estimată de Forty Management la 76 de milioane de euro. Oficialii companiei nu au dat și o dată exactă când va fi dat în folosință, dar lucrărire, mai mult ca sigur, vor începe de anul acesta.