Cel mai important lucru pe care trebuie să îl facă toți românii iarna, în casă

Cel mai important lucru pe care trebuie să îl facă toți românii iarna, în casă
Este foarte important sa faci asta in fiecare zi

800.000 de oameni mor în fiecare an din cauza calității proaste a aerului la locul de muncă. Prin urmare, pe măsură ce se apropie iarna, devine și mai vitală evaluarea și punerea în aplicare a măsurilor necesare pentru îmbunătățirea calității aerului în cadrul încăperilor. Acest lucru este esențial pentru a atenua răspândirea virușilor și poluanților din aer. Nu numai atât, dar calitatea aerului din interior joacă, de asemenea, un rol foarte important în ceea ce privește sănătatea, confortul și productivitatea noastră. O bună ventilație aduce aer proaspăt, reduce contaminanții din aer, elimină CO2 și controlează temperatura și umiditatea.

De ce este mai proastă calitatea aerului interior iarna?

Sigilarea poluării – atunci când este frig, în mod natural, oamenii au tendința de a deschide mai puțin ferestrele și ușile, sau de a nu le deschide deloc. Cu toate acestea, acest lucru reține în interior praful, mucegaiul, pielea moartă, polenul și alți poluanți nocivi din aer. Prin urmare, lipsa de ventilație în instalații crește nivelul de poluare a aerului.

Umidificarea excesivă – aerul rece nu poate reține prea mulți vapori de apă, iar cu cât aerul este mai rece, cu atât este mai uscat.

Cu toate acestea, dacă nu monitorizezi nivelurile de umiditate din casa ta, aceasta poate duce la piele uscată, sângerări nazale, electricitate statică, apariția mucegaiului, acarieni și mobilier fragil. Prin urmare, umidificarea excesivă poate afecta nu numai infrastructura unei clădiri, ci și sănătatea celor din interiorul său.

Pe măsură ce nivelul vaporilor de apă crește, temperatura aerului se încălzește și ea, ceea ce duce la o creștere a umidității. Iar atunci când umiditatea crește într-un mediu interior, atmosfera devine mai puțin igienică și mai favorabilă bacteriilor, mucegaiului și virușilor.

Prin aerisirea locuinței, înlocuiești de fapt aerul poluat și umed din interior cu aer proaspăt din exterior. 

De ce să aerisești mereu iarna

Chiar dacă nu este chiar plăcut să deschizi ferestrele iarna, este totuși o idee bună. Nu trebuie să fie pentru mult timp: dacă deschizi ferestrele de pe ambele părți ale locuinței, aerul poluat va fi alungat în scurt timp și vei putea închide din nou ferestrele. Dacă ferestrele sunt înclinate, este mai ușor să aerisești în mod constant.

Ventilația naturală nu este deloc ideală dacă afară este frig. Și nici nu este întotdeauna practică dacă plouă. O altă opțiune este un sistem de ventilație mecanică care reglează automat aportul de aer. În plus, un sistem de ventilație funcționează cu recuperare de căldură, ceea ce înseamnă că după ce extrage căldura aerului interior, ea este returnată în aerul exterior aspirat. Acest lucru înseamnă că pierderile de căldură sunt menținute la minimum.

DĂ PLAY ȘI FII MAI INFORMAT DECÂT PRIETENII TĂI