Care sunt cele mai importante trei lecţii pe care un învăţăcel într-ale bucătăriei le învaţă de la chef Cătălin Scărlătescu? Iată dezvăluirile făcute în exclusivitate pentru impact.ro de Cătălin Rizea, soțul Addei, fost elev al îndrăgitului bucătar.
Pasiunea pentru gastronomie poate avea multiple beneficii. Ea poate aduce avantaje nu doar în prepararea bucatelor tocmai bune de mâncat, dar şi în viaţa de zi cu zi. E şi cazul lui Cătălin Rizea, fost concurent în echipa lui Cătălin Scărlătescu în emisiunea “Chefi la cuţite”.
Acesta a păstrat peste ani relaţia cu fostul său chef, pe care azi îl califică “şi tată, şi unchi, şi frate!”. Impact.ro a încercat să afle care sunt cele mai importante lucruri pe care un fost învăţăcel al lui Cătălin Scărlătescu le deprinde de la îndrăgitul chef.
Iar Cătălin Rizea ne-a devăluit fără ezitare cele mai importante “secrete” pe care consideră că i le-a transmis fostul său “meşter” într-ale gătitului.
“Primul şi poate cel mai important lucru pe care l-am deprins de la ”tatăl meu” Cătălin Scărlătescu, care e pentru mine deopotrivă şi frate, şi unchi şi orice altceva, un amic grozav, e să fiu atent în bucătărie. Adică să fac treaba cu multă seriozitate.
Cel de-al doilea e legat de disciplină. Totul trebuie să fie bine pus la punct acolo unde găteşti, nu să alergi după nu ştiu ce în momentul în care ai nevoie de ceva anume.
Iar cel de-al treilea e legat de inventivitate. Trebuie să cauţi şi să găseşti în interiorul tău capacitatea de a admite că poţi face tot felul de combinaţii la care nu te-ai fi gândit până atunci, şi să le dai credit!”, a înşiruit pe repede înainte “primele trei porunci” pe care le-a învăţat pentru întotdeauna de la fostul său maestru culinar.
În plus, Cătălin Rizea adaugă că e foarte mândru că Scărlătescu i-a mai transmis câteva secrete, printre care, la loc de cinste, se numără şi arta de a prepara cel mai bun “storceag” din lume.
“Storceagul e o ciorbă de peşte senzaţională, cu origine din Delta Dunării. Cătălin Scărlătescu, un pescar înrăit care a depăşit demult graniţele amatorismului, are reţeta lui proprie şi personală.
Nu intru în amănunte, dar garantez că cel care va mânca vreodată storceagul său nu-l va uita cât va trăi!”, afirmă cu tărie acelaşi Cătălin Rizea.
Deja nu mai este un secret nimeni prietenia dintre Cătălin Rizea și jurații de la Chefi la cuțite. Fostul concurent a rămas în relații super bune cu cei trei, dar mai ales, cu Cătălin Scărlătescu, cel care i-a fost și în mentor în cadrul celebrului show de pe Antena 1.
Cei doi au plecat într-o vacanță de vis, în Grecia, escapadă de la care desigur că nu a lipsit nici Adda, frumoasa soție a lui Cătălin Rizea. Rizea şi cu Scărlătescu au mers împreună în această primăvară în Grecia, iar celor doi li s-a alăturat şi soţia celui dintâi, cântăreaţa Adda. Care a profitat din plin de compania a doi chefi cu acte în regulă.
“La mine acasă în proporţie de 70 sau 80% din ocazii eu sunt regele bucătăriei. O fac din pură plăcere, după atâţia ani. Şi asta chiar dacă în jurul meu sunt două femei, pe lângă soţia mea, Adda, fiind şi mama, cea care are grijă de cel mic, Alexandru Cătălin”, continuă Cătălin Rizea seria dezvăluirilor.
Care a recunoscut şi faptul că cel mai popular fel de mâncare la ei acasă sunt clătitele.
“Clătitele au mare căutare la noi. Adda, care ţine un regim alimentar strict dietetic, şi pentru care prepar bucatele ca atare, cu multe legume şi carne foarte proaspătă, dar şi micuţul nostru, Alexandru Cătălin, sunt mari fani ai clătitelor.
Ca atare, pentru Adda, clătite se prepară fără gluten, în timp ce la mezin i se permite mai răruţ, că aşa e mai drăguţ, clătite cu ciocolată, cu Nutella, favorita sa!”, încheie Cătălin Rizea seria dezvăluirilor din bucătăria personală.