Cel mai ieftin truc ca să menții căldura în apartament. Ce trebuie să pui la toate geamurile din casă

Cel mai ieftin truc ca să menții căldura în apartament. Ce trebuie să pui la toate geamurile din casă
Cel mai ieftin truc ca să mentii căldura în apartament.

Care este cel mai ieftin truc ca să menții căldura în apartament și ce trebuie să pui la toate geamurile din casă. Iată câteva trucuri pentru a izola mai bine ferestrele și a te bucura de o izolare termica mai bună în casa ta.

Trucuri ca să menții căldura în apartament

Avantajele unei bune izolații ale locuinței sunt multe, iar asta înseamnă ca iarna căldura nu iese afară, iar vara se menține temperatura scăzută, mai ales dacă folosești ventilatoare și aer condiționat.

Unul dintre punctele fundamentale în această izolație sunt ferestrele. Din acest motiv, îți spunem cum să izolezi mai bine ferestrele pentru a menține căldura în casă.

Geamuri duble

Dacă poți alege, cel mai bine este ca locuința ta să aibă ferestre cu o grosime considerabilă pentru ca frigul să nu intre în casă. Astfel, geamurile duble reprezintă o variantă care îți va oferi cea mai mare izolare, atât din punct de vedere al temperaturilor, cât si al zgomotului.

Dacă urmează să schimbi ferestrele, ia în considerare niște geamuri din termopan, cu rama din lemn sau PVC, izolarea este garantata. Dar cum nu toți suntem în construcție, există și alte trucuri pe care le poți face pentru a izola mai bine ferestrele casei tale.

Cea mai ușoară modalitate de a izola tocul ferestrei este folosirea de burlane, pentru a te asigura că închiderea este etanșă și frigul din exterior nu se infiltrează prin crăpăturile sale. Aceste benzi de protecție etanșează perfect, iar plasarea lor este relativ ușoară.

Găsești garnituri de cauciuc, perfecte pentru cele mai mari găuri și a căror durată este estimată între 4 si 8 ani, și garnituri din silicon, care sunt cele care asigură o izolare mai mare și o durata mai mare, întrucât își pot face treaba pană la 15 ani.

Utilizarea draperiilor

Un alt element ieftin care te va ajuta să păstrezi căldura în casă ta sunt perdelele. Dacă atârnă perdele groase sau termice, caldura va rămane mai mult timp în casa ta.

Cea mai practică este o perdea dublă sau o perdea groasă cu o perdea de plasă, astfel încât țesatura cea mai subțire și usoară să lase căldura soarelui să intre ziua și, iar cea groasă să permită căldurii să rămână seara.

Folie cu bule pe geam – cel mai ieftin truc ca să menții căldura în apartament

Însă cel mai ieftin truc ca să menții căldura în casă este asezare unei folie cu bule pe geam. Ai nevoie doar de o folie de acest tip pentru deschiderea ferestrei și apa pentru a o monta, iar când o scoți, la finalul iernii, vei constata că suprafața nu a suferit nicio deteriorare.