Cel mai frumos punct de la Indian Wells. Emma Răducanu s-a calificat în optimile turneului după un meci dramatic de trei seturi – VIDEO

de: Sorin Barbu
14 03. 2023

Emma Răducanu s-a calificat în optimile turneului de la Indian Wells, după un meci senzațional cu Beatriz Haddad Maia. Cele două sportive au oferit cel mai frumos punct de la acest turneu cu premii totale de 8,8 milioane de dolari. Jurnaliștii englezi sunt încântați că favorita lor a jucat foarte bine în condițiile în care are în continuare probleme medicale.

Emma Răducanu s-a calificat în optimi la Indian Wells. Sorana Cîrstea este și ea prezentă în această fază a competiției

Emma Răducanu a oferit o lecție de ambiție în meciul cu Beatriz Haddad Maia, o jucătoare din Brazilia mult mai bine clasată în clasamentul WTA, aflată pe poziția cu numărul 13. Sportiva din Marea Britanie se află pe locul 77 mondial și a luptat admirabil reușind să câștige în trei seturi, o partidă care a durat mai bine de două ore. Scorul final a fost 6-1, 2-6, 6-4. Jurnaliștii din Anglia sunt încântați. Favorita lor s-a prezentat foarte bine în condițiile în care anul acesta a disputat doar patru partide, iar înaintea turneului din California a avut o pauză de două luni. La un moment dat prezența ei a fost pusă sub semnul întrebării.

„Aceeași problemă pe care am avut-o anul trecut (n.r. la încheietura mâinii drepte) a început să reapară. Așa că încerc să fiu cât mai precaută.

Sunt multe momente în care ești obligat să treci și peste durere atunci când joci tenis. Și este doar o chestiune de cât de mult poți accepta”, spunea Răducanu înaintea startului turneului.

Partida a avut un punct senzațional, la 2-2 și 30-30 în setul decisiv, despre care fanii au spus că a fost unul dintre momentele psihologice ale duelului. Emma Răducanu a avut câștig de cauză.

Jucătoarea cu tată român o va înfrunta în optimile turneului cu premii totale de 8,8 milioane de dolari pe Iga Swiatek, liderul clasamentului WTA, care a învinsă-o pe Bianca Andreescu. Și Sorana Cîrstea este calificată în această fază a competiției din California unde o va întâlni pe Caroline Garcia (29 ani, 5 WTA), care a învins-o Leylah Fernandez (Canada), cu 6-4, 6-7 (5/7), 6-1. Meciul este programat miercuri, 15.03.2023, de la ora 3.00.