Cel mai frumos oraş din România. Nu e Oradea, aşa cum cred toţi. E neaşteptat de spectaculos

de: Sabina Anastasia
13 08. 2022

Cel mai frumos oraş din România nu este Oradea, așa cum se vehiculează. În topul celor mai frumoase regiuni din țara noastră se află un alt oraș, neașteptat de spectaculos. Imediat ce intri în el, nu are cum să nu te frapeze frumusețea și eleganța clădirilor și a obiectivelor turistice. Este cetatea în care nu te plictisești nicicum, chiar dacă o iei la pași mărunți.

Care este cel mai frumos oraș din România, de fapt

Dincolo de zidurile Sighișoarei se ascunde o lume mirifică, diferită de cea cu care ne confruntăm în viața de zi cu zi. Odată ce treci de porțile cetățenii, ai senzația că intri într-un univers medieval, care încă își conservă atmosfera și tematica vremurilor de odată. Prezența regilor, prințeselor, a cavalerilor și bufonilor încă poate fi resimțită aici.

Sighișoara este cel mai frumos oraș din România, la momentul actual. Poate fi cea mai bună destinație turistică din 2022. Este locul superb din țara noastră pe care mulți conaționali îl subestimează. Cetatea este așezată ca o comoară ascunsă în inima Transilvaniei, la 120 de km de Brașov și 55 km de Târgul-Mureș.

Sighișoara este printre puținele orașe medievale care există în lume. Din acest motiv, cetatea a căpătat și denumirea de „Perla Medievală a României”. Cu toate că este un oraș mic, este bine conservat și populat. Orice turist pasionat de istorie are parte aici de o prezentare aparte a lumii medievale.

Situată pe Dealul Cetății, Sighișoara ascunde mai bine de 150 de case locuite. Majoritatea dintre acestea au o vechime de peste 300 de ani și sunt așezate pe un plan caracteristic orașelor germane din Evul Mediu. Printre locuințele românilor din această regiune se ascund pasaje secrete și un turn de ceas care pare să te întoarcă în trecut de fiecare dată când îl privești.

Ce poți vizita în Sighișoara

Printre obiectivele turistice pe care le poți vizita în Sighișoara se numără și casa în care a locuit Vlad Țepeș sau „Vlad Dracul”, așa cum a fost supranumit domnitorul Țării Românești în popor. Dincolo de frumusețea colinelor, a locuințelor compacte adunate în jurul turnului care încântă prin bun gust și frumusețe, se pot vizita mai multe locații.

Poți experimenta în Sighișoara originalitatea frumuseții expuse, potrivit mindblower.ro, prin vizitarea următoarelor atracții turistice:

  • Turnul cu Ceas, care găzduiește Muzeul de Istorie din Sighișoara și exponate diverse, printre care și obiecte ce au aparținut breslelor;
  • Turnul Măcelarilor, care datează din secolul al XV-lea și, de-a lungul timpului, a fost punct de tragere și important reper de apărare;
  • Turnul Croitorilor, reconstruit după ce în 1676 a suferit un incendiu;
  • Turnul Cositorarilor, înalt de 25 de metri și dotat cu 4 etaje, Turnul Cositorarilor nu a putut fi cucerit niciodată. Și astăzi se pot observa urme de gloanțe care datează din 1704;
  • Turnul Tăbăcarilor, unul dintre cele mai vechi turnuri ale cetății;
  • Turnul Fierarilor, reconstruit după ce în 1676 un incendiu l-a distrus în totalitate;
  • Turnul Cizmarilor, stația locală de radio;
  • Turnul Cojocarilor, numit și Turnul Blănarilor, unul dintre cele două turnuri de apărare ale Porții Törle. Aici, pe vremuri, se făcea împărțeala turmelor de oi ale localnicilor;
  • Scara Acoperită;
  • Biserica evanghelică din Deal.