04 iul. 2024 | 08:48

Cel mai frumos loc din România se închide. Lovitură dură pentru turiști, care e motivul

Social
Cel mai frumos loc din România se închide. Lovitură dură pentru turiști, care e motivul
Cel mai frumos loc din Romania se inchide

Autoritățile române au anunțat că închid o frumoasă destinație de vacanță din România, timp de o lună, pentru lucrări la autostrada Sibiu-Pitești. Este vorba de Valea Oltului.

Valea Oltului se închide pentru o lună

Valea Oltului se închide pentru o lună, a anunțat Ministrul Transporturilor, Sorin Grindeanu. În zonă se vor face lucrări la autostrada Sibiu-Pitești, iar circulația va fi oprită doar pe parcursul zilei, în perioada 8 iulie-9 august.

Deoarece lucrările de pe un lot al Autostrăzii A1 Sibiu – Pitești presupun defrișarea pădurii, circulația pe DN 7 Valea Oltului va fi pusă în pericol. Prin urmare, autoritățile au decis să interzică traficul auto, pe parcursul zilei, în perioada 8 iulie-9 august.

„Aceste lucrări nu pot fi făcute sub trafic, ar pune în pericol viața celor care trec prin zonă (…) Din 8 iulie până pe 9 august vor fi făcute aceste lucrări care sunt foarte necesare pentru autostrada Sibiu Pitești (…) Nu există alte variante. Vrem autostradă, trebuie să facem aceste lucrări”, a precizat, miercuri, Sorin Grindeanu.

CNAIR și Poliția Română urmează să comunice rutele alternative, a mai spus ministrul Transporturilor. Șoseaua „va fi închisă doar ziua, pe parcursul nopții circulația va fi deschisă”, a subliniat oficialul.

„Între 8 iulie și 9 august circulația va fi închisă pe parcursul zilei (…) am cerut companiei să aibă mobilizare mare”, a mai transmis Sorin Grindeanu.

Frumusețea Văii Oltului, o bijuterie naturală a României

Valea Oltului, situată în partea centrală a României, este o regiune de o frumusețe naturală deosebită, ce atrage turiști din toate colțurile lumii. Străbătută de râul Olt, această vale impresionează prin peisajele sale pitorești, istoria bogată și diversitatea activităților recreative oferite vizitatorilor.

Valea Oltului este cunoscută pentru peisajele sale spectaculoase, care combină munții semeți cu apele liniștite ale râului Olt. De-a lungul acestei văi, munții Făgăraș și Cozia se înalță majestuos, oferind priveliști impresionante. Cheile Oltului, o porțiune îngustă și abruptă a văii, sunt de o frumusețe aparte, cu stânci calcaroase și vegetație luxuriantă ce se reflectă în apele cristaline ale râului. Drumețiile și excursiile în aceste zone oferă turiștilor ocazia de a descoperi natura în toată splendoarea ei.

Valea Oltului

Valea Oltului

Monumente istorice și culturale

Pe lângă frumusețea naturală, Valea Oltului este bogată și în monumente istorice și culturale. Mănăstirea Cozia, un important lăcaș de cult ortodox, este unul dintre cele mai vechi și mai valoroase monumente din zonă, datând din secolul al XIV-lea. Aceasta atrage numeroși pelerini și turiști datorită arhitecturii sale impresionante și a frescelor deosebite. De asemenea, Castelul de la Turnu Roșu, un alt punct de atracție, oferă o incursiune în istoria medievală a României.

Activități recreative

Valea Oltului este locul ideal pentru cei care caută aventură și relaxare în mijlocul naturii. Pescuitul, raftingul pe râul Olt, ciclismul și drumețiile montane sunt doar câteva dintre activitățile populare în această regiune. Stațiunile balneare de-a lungul văii, precum Călimănești-Căciulata, oferă tratamente spa și băi termale, atrăgând turiști în căutare de relaxare și recuperare.

Valea Oltului reprezintă o destinație turistică de top în România, unde natura, istoria și cultura se îmbină armonios pentru a oferi vizitatorilor experiențe de neuitat. Cu peisaje spectaculoase, monumente istorice și activități recreative variate, această vale este un adevărat colț de rai ce merită explorat în orice anotimp. Fie că ești un iubitor de natură, un pasionat de istorie sau doar în căutarea unui loc de relaxare, Valea Oltului are ceva special de oferit pentru toată lumea.

PlaySport
BREAKING NEWS: Decizie fără precedent a lui Marcel Ciolacu! Niciun premier nu a mai făcut asta în istoria României
Stiri din Lume
S-a văzut aproape TOT! Antonia a RENUNȚAT la haine: Cea mai INCENDIARĂ apariție
Stirile PROTV
Mesaj RO-Alert în Tulcea din cauza războiului din Ucraina: Populația, avertizată că ar putea cădea obiecte din spațiul aerian
EVZ.ro
Wimbledon. Emma Răducanu provoacă retragerea lui Andy Murray
Digisport.ro
E scandal! Germanii, revoltați după ce au văzut ce a făcut arbitrul meciului cu Spania la 80 de minute de la ultimul fluier
PRO TV
Neti Sandu dărâmă miturile despre horoscop: ”Am zis că Gemenii înșală cel mai mult... Cred că și Peștii!”. Ce spune despre restul zodiilor
Adevarul
Medicul personal al președintelui Joe Biden, întâlnire la Casa Albă cu un specialist în boala Parkinson
BZI.ro
Ileana Stana-Ionescu va fi incinerată pentru că „nu mai sunt locuri”! „Este o barbarie să o incinerezi!”
Spynews.ro
Care sunt cerințele lui Maluma pentru a cânta la Neversea. Artistul a venit însoțit de 40 de persoane
Sport.ro
FOTO Imaginea pentru care 'cea mai sexy femeie' din lume a primit peste 100.000 de euro
Viva.ro
De necrezut! Ce diagnostic crunt a primit Emily Burghelea din partea medicilor, după accidentul din Mauritius. S-a fotografiat rasă în cap, înainte de operație
Impact.ro
WOW! Andreea Bănică, foto INTERZISE! A apărut AȘA și i-a BLOCAT pe toți!
Ego.ro
IMAGINI INTERZISE cardiacilor! Viviana Sposub, cu SÂNII la vedere în cel mai SEXY top! Vedeta a băgat în boală toţi bărbaţii!
Parteneri
UEFA a DECIS: Ce se întâmplă cu Felix Zwayer, după ERORILE GRAVE de arbitraj din meciul România – Olanda
Redactia.ro
Ingredientul secret pentru cei mai gustoși dovlecei pane. Ce trebuie să adaugi în aluat
Click.ro
Gina Pistol, în costum de BAIE! Cum ARATĂ când RENUNȚĂ la haine
Vocea.biz
Un copil pierdut acum 28 de ani într-o gară chineză și adoptat în Olanda începe să-și caute părinții și face o descoperire tulburătoare
Digi24
Divorț neașteptat în showbizul românesc! A pierdut sarcina și apoi s-a despărțit de soț în cel mai mare secret
Unica.ro
Zeci de călători, batjocoriți de CFR. Trenurile, un iad ambulant
EVZ.ro
Cei patru membri ai familiei care au murit în accidentul devastator din Suceava, conduși pe ultimul drum! Imagini dureroase de la înmormântare / FOTO
Spynews
România devine o MARE FORȚĂ în Europa. Planul care se pregătește CHIAR ACUM: Va fi noul combustibil
Capital.ro
Topul zodiilor care formează cuplul perfect cu nativi din aceeași zodie: „Vor fi uniți pe viață de iubirea lor”
Antena 3
El a plecat de acasă și a renunțat la verighetă. Gestul făcut de vedetă e dovada clară că divorțează. Artista suferă cumplit: „Sunt mai slabă ca niciodată”
Avantaje
JOE BIDEN, ÎNLOCUIT! Cine îi IA LOCUL
Mediaflux
Care sunt cerințele lui Maluma pentru a cânta la Neversea. Artistul a venit însoțit de 40 de persoane
Spynews.ro
Horoscopul banilor pentru luna iulie. Astrele ajută 3 zodii și le sfătuiește pe celelalte să fie atente cu cheltuielile
Realitatea.net
Ce notă a luat Radu Drăgușin la examenul de Bacalaureat. Fotbalistul este un exemplu pentru toți tinerii sportivi
Antena 1
Te CRUCEȘTI! Cum arată divele din showbiz FĂRĂ MACHIAJ! Unele sunt HORROR
Impact.ro
În ce regiune se găsesc cei mai inteligenți români? Cei mai prosti nu sunt moldovenii!
Shtiu.ro