Cel mai eficient truc pentru curățarea congelatorului. Totul se rezolvă în mai puțin de o oră

de: Stan Nicu
24 05. 2022

Când vine vorba de curățenia casei nu există perfecțiune. Întodeauna există câte ceva de făcut pentru ca aceasta să fie așa cum îți place. Astăzi te vom învăța cel mai eficient truc pentru curățarea congelatorului. Totul se rezolvă în mai puțin de o oră, iar congelatorul tău va fi ca nou și nu va mai emana niciun miros neplăcut.

Două soluții de curățare eficientă a congelatorului. Așa scapi de multe neplăceri

Congelarea alimentelor ajută la menținerea lor proaspătă mult mai mult timp, însă nu sterilizează și nu ucide bacteriile. Microorganismele se înmulțesc rapid în congelator, de unde și mirosul neplăcut al acestuia.

Păstrarea corecta a alimentelor este extrem de importantă atât pentru a proteja sănătatea familiei, precum și pentru protejarea frigiderului tău, astfel încât să te bucuri cât mai mult timp de el. Dezinfectarea regulată a acestuia în mod regulat duce și la prelungirea duratei de viață a electrocasnicului.

Mai întâi congelatorul trebuie dezghețat

Curățarea congelatorului începe prin dezghețarea lui. Acumularea de gheață afectează eficiența aparatului și declanșează semnificativ consumul de energie electrică. În mod ideal, dezghețarea congelatorului ar trebui făcută de câteva ori pe an.

După ce gheața a fost îndepărtată din congelator, amestecați părți egale de oțet alb și apă fierbinte și frecați cu o cârpă din microfibră interiorul lui. Insistați asupra celor mai murdare colțuri. De asemenea, nu uitați să purtați mănuși pentru a avea grijă de pielea mâinilor dumneavoastră.

Congelatorul se usucă cu ajutorul unei cârpe

Apoi, cu o cârpă uscată, uscați interiorul congelatorului. Amintiți-vă că frigiderul trebuie dezghețat, iar mâncarea trebuie să fie pusă într-un alt frigider. Astfel, profitați de ocazie pentru a curăța toate sertarele și restul frigiderului cu acest amestec de oțet și apă fierbinte. Ca să vă fie mai ușor puteți puneți combinația într-un recipient cu pulverizator.

Un alt amestec care curăță congelatorul cu succes

La fel de bine soluția cu care curățați congelatorul și restul frigiderului poate consta într-un amestec de 2-3 linguri de bicarbonat de sodiu și apă. La fel, după ce frigiderul a fost spălat cu această soluție, acesta va trebui șters cu o cârpă moale până se va usca definitiv.

Nu în ultimul rând, atât frigiderul cât și congelatorul trebuie curățate constant. Numai în acest fel veți evita riscul apariției culturilor de bacterii și a mucegaiului.

Rețineți că sănătatea întregii familii depinde de această igienizare periodică a spațiului frigorific. Așa cum ați văzut în rândurile de mai sus, curățarea corectă a congelatorului și frigiderului dumneavostră implică pași simpli de urmat, atâta timp cât aveți la dispoziție cele necesare.