23 dec. 2021 | 15:07

Cel mai deștept om din lume are un IQ senzațional. Nu ridică niciodată vocea, nu este stresat sau deprimat

Diverse
Cel mai deștept om din lume are un IQ senzațional. Nu ridică niciodată vocea, nu este stresat sau deprimat
Cine este cel mai deștept om din lume

Un om are o inteligență medie de 90 – 110 IQ, însă sunt anumite persoane care trec cu ușurință de această valoare. Terence Tao este un exemplu perfect, având un IQ de 230, fiind recunoscut drept cel mai inteligent om de pe Pământ.

Nu este niciodată stresat sau deprimat

Terence are 46 de ani și este matematician. S-a născut în Australia, Adelaide, după ce părinții lui au imigrat din Hong Kong. Tatăl său a absolvit facultatea de medicină și s-a mutat în Australia în anul 1969 pentru a lucra ca și medic. Mama matematicianului este licențiată în astrofizică și matematică, deci putem spune că Terence provine dintr-o familie deșteaptă.

Prietenii apropiați îi spun Terry. Mai are doi frați, care, de asemenea, participă la olimpiade de matematică. Din păcate, unul dintre ei are autism, însă boala sa nu l-a oprit din a deveni maestru internațional la șah, pianist talentat licențiat în teoria muzicii și doctorat în matematică. Celălalt frate este inginer și lucrează pentru Google.

Terry a învățat să citească de la vârsta de 2 ani, iar la 7 ani devenea cunoscut deoarece făcea meditații la matematică cu elevii din liceu. În același timp, la doar 7 ani, frecventa și el liceul. Spune că a învățat matematică singur urmărind un show pentru copii numit „Sesame Street”. În timp ce mergea la liceu, frecventa și cursuri avansate de matematică în cadrul unei facultăți. La doar 10 ani este cunoscut ca fiind cel mai tânăr participant la olimpiade matematice.

Cei mai inteligenți oameni din lume

Terence este familist convins și locuiește în Los Angeles, alături de soția sa, fiica și fiul. Cu IQ-ul sau de 230, Terry este cel mai inteligent om din lume, însă au existat și încă există genii care se apropie de inteligența matematicianului. Poate unul dintre cei mai cunoscuți este Issac Newton, celebrul fizician și matematician care a formulat teoria gravitației și legea mișcării corpurilor, având un IQ de 200.

În top se află și Marilyn vos Savant, cu un IQ de 228. Este scriitoare și editorialistă. A devenit cunoscută în anul 1986, atunci când a ajuns în Cartea Recordurilor Guinness ca fiind una dintre cele mai inteligente persoane de pe planetă. Wiliam Shakespeare este cunoscut ca fiind cel mai bun scriitor englez, realizând cele mai cunoscute opere din lume, cu un IQ de 210.

La doar 22 de ani, Garry Kasparov poate deveni campion mondial la șah. Cu un IQ de 194, ocupă locul 7 în lume în topul celor mai inteligente persoane de pe Pământ. Cred că suntem cu toții familiarizați cu Nikola Tesla, inventatorul bobinei Tesla și a sistemului de telecomunicații transatlantic. Se spune că ave un IQ cuprins între 200 și 300.

Parteneri
Ireal! Ce face Kate Middleton noaptea pe întuneric. Prințul William a rămas șocat
Redactia.ro
Nedreapta istorie a vilei de pe Docenților nr.7, dăruită din iubire unei celebre actrițe de o frumusețe copleșitoare
Click.ro
Rusia amenință că va ataca Polonia dacă NATO aduce arme nucleare pe teritoriul acesteia
Digi24
Replica ironică a unui general finlandez, după ce Rusia a amenințat că va trimite rachete nucleare la granița cu Finlanda
Digi24
Imagini din apartamentul în care locuiesc Mircea Badea și Carmen Brumă. Cum au amenajat / FOTO
Unica.ro
Românii, avertizați de șeful ANPC. Mare atenție la ce cumpărați de sărbători
EVZ.ro
O fetiță de nici doi ani a murit după ce a înghițit biluţe magnetice. Ce mesaj a transmis mama micuței pentru părinţi: ”Să nu cumpere aşa ceva...”
Spynews
O legendă a cinematografiei a încetat din viață. S-a stins o mare stea
Capital.ro
Se bagă pensiile pe card! S-a aflat exact data la care se vor vira banii, înainte de Paşte
Antena 3
Vor avea un băiețel. Ce frumos au făcut anunțul: „Visele devin realitate”. Imagini de la petrecere
Avantaje
VEȘTI bune de la Guvern. Cine beneficiază de PENSIE înainte de termen
Mediaflux
Locul accidentului în care a murit Mădălin din Olt a luat foc! Totul a fost distrus complet de flăcări: ”Din cauza...” / FOTO
Spynews.ro
Ce se întâmplă în corpul tău la 4 ore după ce ai mâncat nuci
Realitatea.net
O creatură cu gheare ascuțite a fost descoperită în podul unei case. Oamenii sunt terorizați de sunetele pe care le scoate
Antena 1
Ce obsesie perversă și bolnavă avea Elena Ceaușescu? Îi plăcea să se uite la...
Shtiu.ro