Cel mai bun fertilizant pentru sol. Cu ce trebuie să hrănești pământul toamna, de fapt
Iată care este cel mai bun fertilizant pentru sol toamna și de ce trebuie să îl aplici din grădină ta, în acest sezon. Tu știi ce legume se pot planta când vine sezonul rece? Iată câteva sfaturi utile!
Care este cel mai bun fertilizant pentru sol
Când vine vorba de fertilizarea solului de cu toamnă, trebuie să mare grijă deoarece în sezonul rece, îngrășământul își va pierde din proprietăți, lucru care se întâmplă din cauza umidității crescute, precum și a zăpezii.
De aceea, este indicat ca toamna să folosești un fertilizant natural, cum ar fi gunoiul de grajd. El poate fi întins pe suprafața de pământ recent cultivată, iar plantele vor putea beneficia de nutrienți pe tot parcursul sezonului rece. De menționat este că gunoiul de grajd se poate folosi o dată la 3-4 ani.
Se mai poate folosi, de asemenea, și gunoiul de păsări, care este un îngrășământ bogat în azot, potasiu și fosfor. Acest tip de fertilizant se poate aplica atât uscat, cât și în formă lichidă, amestecat cu apă. Totodată, trebuie să știi că el nu se aplică în stare proaspătă, întrucât va duce la creșterea acidității din sol.
Beneficiile fertilizării solului toamna
Beneficiile fertilizării solului toamna are un mare avantaj, întrucât acum se folosesc aceste îngrășăminte cu eliberare lentă, care vor asigura necesarul de nutrienți până la sosirea primăverii, făcând ca plantele să se dezvolte corect. Astfel de îngrășăminte naturale cresc rezistența plantelor în fața bolilor sau a dăunătorilor, motiv pentru care te poți baza pe ele, în loc să le alegi pe cele chimice din comerț.
Pentru a planta legume toamna, trebuie să știi că este necesară curățarea suprafeței terenului de buruieni. Așa, plantele vor beneficia de toți nutrienții din sol, iar creșterea lor nu av fi deloc împiedicată.
Ce legume poți planta toamna
Cele mai populare legume care se pun de cu toamnă sunt ceapa și usturoiul, apoi sunt ridichile, dar și prazul se poate planta toamna. Totuși, prazul va avea nevoie de lumină și de spațiu ca să ajungă la înălțimea dorită. De asemenea, un alt factor de care mai trebuie să ții cont este și distanța de plantare.
De asemenea, tot toamna se mai pot planta și legume ca spanacul, salata verde, morcovul, țelina, pătrunjelul sau loboda. Aceasta din urmă are o rezistență sporită la temperaturile scăzute din sezonul rece. Spor la treabă, dar nu uita să pregătești în prealabil și cel mai bun fertilizant pentru sol!