Cel mai bun desert cu mere. Rețeta secretă a Andreei Esca
Ai câteva mere în plus care s-au copt cam tare și nu știi ce să faci cu ele? Nu le arunca! Poți face un desert extraordinat din ele. Rețeta e foarte apreciată în familia Andreei Esca. De ce ingrediente ai nevoie, care e modul de preparare și care sunt detaliile la care trebuie să fii atent? Nu ai nevoie de experiență în bucătărie pentr acest preparat.
Rețetă pentru un desert special cu mere. E foarte apreciat în familia Andreei Esca
Vrei să termini apoteotic o cină cu prietenii și ai rămas în pană de idei în ceea ce privește desertul? Un preparat cu fructe, dulce cât trebuie și cu arome care se combină perfect e ceea ce ai nevoie. Unde mai pui că faci ceva cu merele pe care sigur le ai prin casă și nu prea aveai chef să le consumi așa crude sau sunt aproape de termenul să se pălească sau să fie prea coapte. Nu ai nevoie de multe ingrediente, de mult tam-tam în bucătătie, bancul de gătit rămâne aproape curat și timpul tău petrecut acolo se reduce, astfel să poți sta mai mult cu oaspeții tăi. De asemenea, dacă nu ești îndemânatic nici nu trebuie să-ți faci griji, pentru că la această rețetă nu e nevoie de experiență, mai cu seamă că nu e nevoie de un altuat pe care să-l faci sau să-l coci.
Mod de preparare:
Curățe și taie merele cuburi micuțe și cam de aceleași dimensiuni pentru a se face toate în același timp și prăjește-le în puțin ulei până se fac aurii. După ce le-ai călit, fă caramelul din 5-6 linguri de zahăr și pune puțină pâinea uscată. Amestecă bine de tot și toarnă caramelul cu pâinea peste mereu. Adaugă un pic de vin roșu peste abia la final și e totul gata!
Rețetă pentru tartă crumble cu mere
Ingrediente
Aluat tartă
200 gr făina
2 buc gălbenușuri
85 gr unt
100 gr zahăr brun
1 praf sare
Umplutura :
1 kg mere curățate
100 ml apa
3 linguri zahăr
1 linguriță zeama de lămâie
după gust Scorțișoară
Crumble de migdale
60 gr unt
60 gr zahăr
70 gr migdale mărunțite
70 gr făina
1/3 linguriță scorțișoară
Pașii de care trebuie să ții cont
„Pentru aluat, untul trebuie scos cu 10 minute înainte de a fii folosit. Untul se mixează cu zahărul, se adaugă gălbenușurile după care făina și sarea. Omogenizăm bine. Este un aluat foarte bun. Se ia o tavă de 24 cm diametru. Se pune hârtie de copt sau se unge cu unt și se pune puțină făină. Aluatul se întinde cu palmele pe fundul tăvii și în sus până la jumătatea formei. Se înțeapă cu furculița și se dă la pentru 30 minute. Merele curățate le tăiem cubulețe se pun într-o cratiță împreună cu restul ingredientelor. Se lasă pe foc până scade lichidul. Pentru crumble, amestecăm toate ingredientele și punem într-o folie de plastic la frigider pentru 20 minute. Se scoate tava cu aluat, se pun merele și deasupra de fărâmițează compoziția de crumble. Se dă la cuptorul preîncălzit la 180 grade C pentru 40-45 minute”(Sursa: cookpad.com)