Cel mai bătrân cuplu din lume, în Cartea Recordurilor: de cât timp sunt împreună

Cel mai bătrân cuplu din lume, în Cartea Recordurilor: de cât timp sunt împreună

Povestea unui cuplu de pensionari a făcut înconjurul lumii la finele anului trecut. Cei doi au intrat în Cartea Recordurilor Guiness ca fiind cei mai bătrâni din lume.

La ora actuală, rata divorțurilor este una îngrijorătoare în fiecare colț al mapamondului. Cu toate acestea, continuă să existe cupluri a căror poveste de dragoste a făcut față testului trecerii timpului. Aceasta este povestea lui John și Charlotte Henderson, din Texas, Statele Unite ale Americii.

Pe data de 28 august 2019, cei doi au intrat în Cartea Recordurilor Guiness ca fiind cel mai bătrân cuplu din lume din prisma vârstelor celor doi adunate. Împreună, la momentul respectiv, atinseseră pragul fabulos de 212 ani. John avea 107 ani, s-a născut pe 24 decembrie 1912. Charlotte avea 105 ani, născută pe 8 noiembrie 1914.

cartea recordurilor cuplu

Din fericire, chiar și acum, cei doi sunt cât se poate de sănătoși, iar pe 15 decembrie, au sărbătorit 80 de ani de căsătorie, în cadrul unei petreceri desfășurate la azilul de bătrâni în care își desfășoară activitatea la ora actuală. Ca experiența să fie și mai memorabilă, la fel ca la prima lor întâlnire, John a dus-o pe Charlotte cu un Roadster din 1920 și i-a oferit un buchet frumos de flori.

S-au întâlnit la Universitatea din Texas în 1934, unde cei doi erau studenți. John era apărător în echipa de fotbal american a instituției de învățământ, Longhorn. Charlotte se pregătea să devină profesoară. John își aduce aminte și acum cu plăcere de primele momente ale interacțiunii lor. ”Charlotte s-a uitat pe umăr, a zâmbit și am știut că îmi doream să o scot la o întâlnire. Era nerăbdătoare să o invit!”, a povestit el.

Cei doi membri ai familiei Henderson nu au copii, așa că au trăiat o viață încărcată de aventuri, au călătorit multe, au fost într-o sumedenie de croaziere și abia în 2017 au decis să ia o pauză. De atunci, locuiesc în Longhorn Village, o comunitate pentru vârstnici în apropierea orășelului în care și-au trăit toată viața.

DĂ PLAY ȘI FII MAI INFORMAT DECÂT PRIETENII TĂI