10 oct. 2022 | 10:11

Cel mai „bântuit” obiect din lume aruncă un blestem peste cei care o deschid. Ce s-ar afla în ea, de fapt

Diverse
Cel mai „bântuit” obiect din lume aruncă un blestem peste cei care o deschid. Ce s-ar afla în ea, de fapt
Cel mai bantuit obiect din lume arunca un blestem peste cei care o deschid. Ce s-ar afla in ea, de fapt

Cum arată cel mai bântuit obiect din lume. Potrivit legendelor, cutia Dybbuk a fost concepută, inițial, pentru a depozita sticle de vin, și i-ar fi aparținut, inițial, unui bărbat pe nume Havela, supraviețuitor al Holocaustului, care a scăpat din Polonia ocupată de naziști. De ce ar fi blestemată cutia.

Legenda cutiei blestemate a unei supraviețuitoare a Holocaustului

Cutia Dybbbuk este renumită la nivel global drept „cel mai bântuit obiect din lume”. Superstițiile spun că ar fi un artefact misterios, care i-ar blestema chiar și pe cei care doar o privesc în fotografii.

Se spune că oamenii care au cumpărat și deținut, de-a lungul timpului, cutia respectivă au avut parte de experiențe paranormale. Au văzut umbre, au auzit zgomote ciudate și au simțit mirosuri bizare.

Mai mult de atât, mulți dintre proprietarii cutiei au mărturisit că s-ar fi simțit extrem de rău, ca și când ar fi fost copleșiți de o energie întunecată.

Etimologie cuvântului „dybbuk” își trage rădăcinile din mitologia evreiască. Dybbuk ar fi un spirit sau o entitate malefică care se agață de oameni.

Conform familiei primului proprietar al cutiei, Dybbuk ar fi fost folosită pentru a prinde un spirit dezlănțuit, după ce Havela, un supraviețuitor al Holocaustului, ar fi încercat să contacteze lumea de dincolo pentru a cere ajutor în lupta contra naziștilor.

Viața Havelei a fost un adevărat calvar. Femeia a rămas singură pe lume, după ce întreaga ei familie a fost ucisă, respectiv părinții, frații, sora, soțul, fiica și cei doi fii ai ei.

Ce s-ar fi aflat în interiorul cutiei

Evreica a reușit să scape din lagărul de concentrare din Polonia și, împreună cu alți supraviețuitori, a fugit în Spania, țara în care a locuit până în 1945, la sfârșitul celui de-Al Doilea Război Mondial.

Apoi, la mijlocul secolului trecut, Havela a emigrat în Statele Unite ale Americii, unde a trăit o viață lungă, până la 103 ani. Potrivit informațiilor apărute pe Internet, cutia Dybbuk, un simplu dulap pentru vinuri, era unul dintre cele trei articole pe care femeia le-a adus cu ea pe meleagurile americane.

În interiorul cutiei Dybbuk s-ar afla un sfeșnic, o bucată de hârtie ce conține o scriere în idiș și două șuvițe de păr uman. Aceste obiecte ar fi fost utilizate pentru a invoca spirite malefice, cu scopul de a primi ajutor în lupta cu naziștii.

De-a lungul timpului, proprietarii cutiei au avut parte de experiențe bizare, de la atacuri cerebrale, la accidente cu mașina, spargeri în locuință și multe altele.