Cei mai cunoscuți criminali români – cazurile care au ținut țara întreagă în suspans

Cei mai cunoscuți criminali români – cazurile care au ținut țara întreagă în suspans
Cei mai cunoscuți criminali români - cazurile care au ținut țara întreagă în suspans

De-a lungul timpului, au existat crime ce au șocat milioane de români. Oamenii legii erau mereu pregătiți, dar asta nu înseamnă că ei erau în siguranță. Având de-a face cu astfel de oameni, trebuie să fii mereu cu ochii în patru când ești pe urmele lor. În continuare, vă vom prezenta cei mai periculoși criminali români, pentru ce au fost ei „renumiți” și cum au speriat o țară întreagă.

Ion Rîmaru

Poate unul dintre cei mai periculoși și cunoscuți criminali din România, în anii ’70. Acesta a avut la dosar trei omoruri foarte grave, șase tentative de omor, un omor calificat, o tentativă de viol și cinci violuri. Acestea fiind cele mai grave fapte, el a avut și foarte multe tâlhării și furturi. Oamenii legii au început să-l bănuiască de pe 5 martie 1971, când au descoperit două crime ce erau similare, autorul putând fi același. Prima victimă a fost o tânără femeie, ucisă într-un mod sadic, apoi violată. Victima avea pe corp numeroase mușcături. A doua crimă a fost semnalată ca având loc în sectorul 4 al Capitalei. Cele două crime erau foarte similare iar autorul nu a fost găsit, fiind evident că autoritățile se confruntau cu un criminal în serie.

Primul indiciu ce a dus la capturarea criminalului a fost o adeverință medicală. Aceasta a fost scăpată tocmai de el lângă o victimă. Din acel moment, prinderea lui a fost doar o chestiune de timp. Acesta a fost arestat în căminul studențesc al Facultății de Medicină Veterinară, acolo unde era și student în anul 3. După multe ore de interogatoriu, criminalul și-a recunoscut faptele, urmând să-și afle sentința: moartea. Ion Rîmaru a fost executat prin împușcare la data de 23 septembrie 1971, în curtea penitenciarului Jilava.

Vasile Tcaciuc

Acesta a fost un măcelar din Iași ce a ucis cu sânge rece 26 de persoane. Toată povestea a început în 1935, când un locatar a fost alertat de câinele său că s-ar afla ceva sub podeaua casei. Câinele dădea mereu semne de agitație, lătra și zgâria podeaua. Fiind deranjat de zgomotul produs de câine, proprietarul casei a săpat în locul indicat de câine și a găsit șase cadavre îngropate la o adâncime mică. Toate se aflau într-o stare deplorabilă, având semne pe toată suprafața corpului. Semnele respective au fost provocate de un topor, după investigația polițiștilor.

Prindere criminalului nu a fost una dificilă, Vasile Tcaciuc fiind fostul proprietar al casei, el era deja în arest pentru alte fapte. După un timp, el recunoaște faptele dar acesta avea să fie doar începutul. Oamenii legii au descoperit că în 5 ani, el ucisese 26 de persoane. Scopul acestor fapte fiind jaful. În timpul reconstituirii uneia dintre crime, Vasile Tcaciuc încearcă să fugă, însă a fost ucis pe loc de mai multe focuri de armă.

Nicolae Purecica

A fost un criminal din zona Ferentariului, din anul 1947. Acesta a fost poreclit și Nae Chioru. Nicolae era deja dat în urmărire pentru mai multe jafuri și tâlharii, acesta fugind în Oradea. Pe lângă tâlhării și jafuri, criminalul își omora victimele prin tranșare pentru a le reduce la tăcere. Unul dintre cei mai buni comisari de ocupa de acest caz, comisarul Eugen Alimanescu.

Observând că există un tipar, victimele fiind de obicei bărbați ce călătoreau cu trenul și veneau în Oradea pentru afaceri, comisarul urmărește acest traseu. Făcând acest lucru, Eugen Alimanescu îl descoperă într-un tren chiar pe Nicolae Purecica, acesta alegându-și deja următoarea victimă. Oamenii legii l-au urmărit, iar înainte să atace, criminalul este doborât de de o rafală de gloanțe.

Gheorghe Dincă

În anul 2019, întreaga Românie era șocată de crimele de la Caracal. Autorul este Gheorghe Dincă, un bătrân care practica taximetria fără forme legale, în Caracal. Acesta a luat cu mașina sa break două fete, la ocazie. Ambele eleve de liceu. Cele două fete au dispărut la interval de câteva luni: Luiza pe data de 14 aprilie, iar Alexandra pe 24 iulie. Despre faptele odioase ale criminalului din Caracal s-a aflat abia pe data de 25 iulie 2019, la ora 11:05. În acel moment, Alexandra Măceșanu, ultima victimă a lui Dincă, a pus mâna pe un telefon mobil și a sunat la 112. Din păcate, poliția nu a făcut multe pentru a o localiza.

În prezent, la fine de 2020, la mai bine de 1 an de la tragediile care au îndurerat două familii din România, vinovatul este arestat și dosarul lui se judecă. Din păcate, avocații familiilor victimelor susțin că Gheorghe Dincă e învățat de cineva cum să fenteze legea. Ba mai mult, aceștia susțin și că de la dosar lipsesc probe destul de importante.

DĂ PLAY ȘI FII MAI INFORMAT DECÂT PRIETENII TĂI