Cei mai înfiorători criminali din istoria României. Cine este pe primul loc

Cei mai înfiorători criminali din istoria României. Cine este pe primul loc
Cei mai înfiorători criminali din istoria României. Cine este pe primul loc

Astăzi, Playtech vă prezintă faptele săvârșite de cei mai odioși criminali din istoria țării noastre, indivizi care ucideau cu sânge rece și fără remușcări. Spre surprinderea multora dintre noi, cel mai crud criminal român este chiar o femeie. Clasamentul a fost realizat de Tadin, cunoscutul criminalist şi autor de romane poliţiste, care a scris cartea „Cei mai odioşi 100 criminali romani“.

Top 5 cei mai înfiorători criminali din istorie

  1. Vera Renczi – Văduva Neagră. Prima parte a vieții Văduvei Negre reprezintă și astăzi un mister pentru criminaliști. Nici măcar numele real nu îi este cunoscut, ea rămânând în analele criminologiei drept Vera Renczi, numele de familie aparţinând celui de-al doilea soţ al ei. Adolescența sa a fost marcată de numeroase aventuri amoroase, fiind implicată în multe scandaluri, alături de elevi de liceu, bancheri sau chiar oameni de afaceri. Cu toate că nimeni nu se mai aștepta ca Vera să uite moravurile, acest lucru s-a întâmplat când l-a cunoscut pe Karl Schick, un influent bancher austriac, cu care s-a și căsătorit. În ciuda faptului că lumea se aștepta ca tânăra să își continue escapadele, Vera a devenit o soție atentă și plăcută, mai ales după naşterea fiului lor, Lorenzo. Inevitabilul se întâmplă, iar la mai puțin de un an de la momentul căsătoriei soțul dispare pentru a nu se mai întoarce niciodată. Ulterior, Vera s-a recăsătorit, iar povestea s-a repetat. Au urmat numeroase idile, iar la insistențele soției unuia dintre bărbații care treceau prin patul Verei, oamenii legii au descoperit în subsolul conacului în care locuia 35 de sicrie de zinc. Nu mică le-a fost mirarea când au realizat că într-unul dintre ele se afla chiar fiul ei Lorenzo, pe care l-a ucis în momentul în care i-a aflat secretul macabru. Toate victimele au fost otrăvite cu arsenic.
  2. Vasile Tcaciuc – Măcelarul din Iaşi. În anul 1935, noul proprietar al unui imobil din Iași a fost alertat de câinele unui musafir, care era foarte agitat și zgăria podeaua casei. Curios, bărbatul s-a apucat de săpat și nu mică i-a fost oroarea când a găsit șase cadavre îngropate la mică adâncime. Corpurile prezentau urme de lovituri cu un corp contondent, cel mai probabil un topor. Prinderea criminalului nu a fost atât de dificilă pe cât s-ar crede, căci Vasile Tcaciuc se afla deja în arestul Poliției pentru jafuri și tâlhării. Se pare că cele șase trupuri neînsuflețite nu au fost decât începutul unei întregi serii de crime. În total, basarabeanul a ucis nu mai puțin de 26 de oameni, printre care și un copil, unicul scop al acestor odioase fapte fiind jaful.
  3. Florea Rîmaru – Ereditatea crimei. Era anul 1944, iar o serie de crime zguduia Bucureștiul. În mai puțin de un an, cinci femei au fost ucise cu bestialitate, iar amprentele recoltate de autoritățile acelor vremuri nu se potriveau deloc cu cele ale infractorilor din baza de date, așa că s-a presupus, evident, că este vorba despre un individ fără antecedente penale. Timpul a trecut, iar criminalul a rămas t0t nedescoperit. Misterul avea să iasă la iveală abia în anii ’70, când șirul de crime comise de Ion Rîmaru îi băga în sperieți pe bucureșteni. Nu mică le-a fost mirarea oamenilor legii când au descoperit că amprentele celui care ucidea erau identice cu cele ale criminalului din 1944. Cum ar fi fost însă posibil acest lucru? În fond, trecuseră 25 de ani, iar criminalul trebuia să aibă o vârstă înaintată. Cu toate acestea, modelul de operare și de înfăptuire a crimelor era aproape identic. Cazul s-a dat iară uitării, iar la exact un an de la execuția lui Ion Rîmaru la Institutul de Medicină Legală era adus cadavrul unui bărbat care, aparent, căzuse din tren. Examinarea acestuia a dus la o concluzie șocantă: amprentele celui care murise în accident erau cele ale ucigașului din ’44. Era vorba despre nimeni altul decât Florea Rîmaru, tatăl celui mai cunoscut asasin din istoria Capitalei.
  4. Ion Rîmaru – Teroarea anilor ‘70. Acestea sunt toate faptele unui singur om – Ion Râmaru: trei omoruri deosebit de grave, un omor calificat, şase tentative de omor, cinci violuri, o tentativă de viol şi mai multe furturi şi tâlhării. În încercarea de a-l prinde, mobilizarea forțelor de ordine a fost una de proporții nemaivăzute. Au fost interogate și ținute sub obserbații sute de persoane, iar specialiştii Institutului de Medicină Legală reuşeau în premieră mondială să reconstituie portretul robot al criminalului folosind doar amprentele dentare. Cu toate acestea, autorul odioaselor crime continua să se plimbe nestingherit. S-ar putea spune că doar mâna hazardului a ajutat la prinderesa lui Ion Rîmaru, care a scăpat lângă corpul uneia dintre victime o adeverință medicală. Din acel moment, capturarea lui a reprezentat doar o problemă de timp. După ce a fost prins, bărbatul a fost condamnat la pedeapsa cu moartea, executare prin împușcare. Ultimele sale cuvinte au fost pe atât de grăitoare, pe atât de adevărate: „Chemaţi-l pe tata. El este de vină“.
  5. Iancu Berilă – Ucigaşul brutarilor. Acest criminal a acționat în timpul celui de-Al Doilea Război Mondial și a făcut numeroase victime. O caracteristică distinctivă a sa a fost faptul că încearcă să îngrozească sau să braveze cu fapte demne de dispreţ. El se clasează în arhivele vremii ca unul dintre cei mai sangeroşi asasini din istoria recentă a României. Nu se știe nici astăzi de ce bucătarii deveniseră țintele lui favorite, dar cert este că în cârca sa au fost puse pe puțin 20 de crime, modul de operare fiind, de fiecare dată, același. În primă fază criminalul își studia potențialele victime, afla unde își țin acestea banii, și ataca noaptea, departe de ochii lumii.