Cei mai bogați oameni din lume. 26 de persoane au jumătate din averea globală

de: Stan Nicu
03 08. 2020

Jumătate din averea lumii este deținută de doar 26 de persoane. Populația totală a lumii însumează 7,8 miliarde de oameni. Astfel, Antonio Guterres, secretarul general al ONU, spune că lumea suferă de inegalitate.

Cele mai bogate 26 de persoane din lume dețin jumătate din averea globală. Restul este deținut de 7,8 miliarde de oameni

26 de oameni sunt în posesia a jumătate din averea de pe întreaga planetă, iar restul de până la 7,8 miliarde de oameni au cealaltă jumătate. Astfel, secretarul general al ONU, Antonio Guterres, spune că lumea suferă de inegalitate în proporție de 70%.

De asemenea, mai spune Antonio Guterres, acest fapt duce la instabilitate economică, la un nivel ridicat al infracțiunilor, precum și la corupție și crize financiare. Calitatea vieții, mai susține secretarul general al ONU, depinde în aceste timpuri de mai multe aspecte printre care țara în care oamenii s-au născut, genul, precum și rasa.

Jeff Bezos, proprietarul Amazon, cel mai bogat om din lume

Oamenii nu își pot asigura un venit constant

Oamenii de rând au probleme cu asigurarea unui venit constant, în timp ce șansele de succes în viață depind de rasă, religie, bani, precum și de alți factori.

Antonio Guterres consideră că pandemia de coronavirus va afecta și mai tare șările aflate în curs de dezvoltare. Astfel, ONU propune ca datoriile acestora să fie anulate. 1% din averea celui mai bogat om din lume, care este proprietarul Amazon, este egală cu bugetul anual alocat sănătății în Etiopia, țară africană, în curs de dezvoltare și care are 109 milioane de locuitori.

Cum ar putea fi combătută problema inegalității

ONU consideră că problema inegalității sociale ar putea fi combătută prin mai multe măsuri la nivel global, cum este majorarea salariilor, impozite mai mari pentru persoanele care câștigă mulți bani, oferirea de servicii medicale gtatuite, precum și programe educaționale accesibile penru populațiile sărace.

Neluarea unor astfel de măsuri va duce la mărirea decalajului dintre cei săraco și cei bogați. Specialiștii consideră că introducerea unui impozit de 1% pe averea miliardarilor în dolari ar produce venituri de peste 400 de miliarde de dolari pe an.

Ce s-ar putea face cu banii proveniți din impozitarea cu 1% a marilor averi

Banii ar fi suficienți pentru a educa fiecare copil care acum nu are posibilitatea să meargă la școală sau pentru a oferi asistență medicală țărilor sărace, fapt care ar conduce la salvarea a milioane de oameni.

Statistica arată că 17% dintre cei care s-au născut în urmă cu 20 de ani în statele sărace au murit din diferite motive.