Ceartă de nedescris în social media între Salvamontişti şi Jandarmeria Vrancea: „Jenantă atitudine domnilor jandarmi, eroi la privit”

Ceartă de nedescris în social media între Salvamontişti şi Jandarmeria Vrancea: „Jenantă atitudine domnilor jandarmi, eroi la privit”
Ceartă de nedescris în social media între Salvamontişti şi Jandarmeria Vrancea

Salvamontiștii au fost deranjați de atitudinea Jandarmeriei Vrancea, după ce și-au atribuit toate meritele operațiunii de salvare a 12 persoane. Acestea au rămas blocate într-un vagon – remorcă în apă. Într-un final, persoanele au fost salvate după 20 de ore de muncă, printr-un sistem tip tiroliană.

Ceartă între Salvamontiști și Jandarmeria Vrancea

După operațiunea dificilă, Inspectoratul Județean al Jandarmeriei a postat pe rețelele de socializare un filmuleț cu apele în care au rămas blocate oamenii. În imagini se poate observa pericolul pe lângă care au trecut aceștia. Odată cu filmulețul, a venit și o descriere, care a revoltat salvamontiștii.

În descriere se precizează faptul că un echipaj de jandarmi montani din cadrul Jandarmeriei Vrancea au intervenit în sprijinul pompierilor, pentru a ajuta 12 persoane care au rămas izolate din cauza unui torent de apă.

„Astăzi, 19 iunie, un echipaj de jandarmi montani din cadrul Jandarmeriei Vrancea a intervenit în sprijinul pompierilor în Punctul Frumoasele, de pe raza comunei Nereju, pentru salvarea şi evacuarea unor persoane ce au rămas izolate din cauza formării unui torent de apă, pe albia râului Zăbala. După multe ore, misiunea s-a încheiat cu succes, iar cele 12 persoane au fost transportate în siguranţă în localitatea Nereju.” a scris Jandarmeria Vrancea pe Facebook.

Salvamontiștii, critice dure la adresa jandarmilor

Salvamont Vrancea a reacționat și au precizat că postarea Jandarmeriei Vrancea este una jenantă. Aceștia se laudă cu o acțiune de salvare, făcută, de fapt, de un Salvamont, însă în postare nu se precizează acest lucru.

„SALVAMONT Vrancea a realizat sistemului de evacuare, întreg echipamentul folosit a aparţinut Salvamont, un salvamontist a trecut râul la cei surprinşi de viitură, le-a pus hamuri de salvare pe ei şi i-a asigurat pe tiroliană. Dar, aşa e când privitorii se cred mari salvatori. Jenantă atitudine domnilor jandarmi, eroi la privit!” – este comentariul sarcastic al salvamontiştilor.

Mai mult de atât, salvamontiștii susțin că tot ei sunt cei care au salvat din apă drona cu care jandarmii au salvat imaginile postate pe internet. Toate acestea după ce aparatul ar fi fost manevrat greșit.

„Şi puteaţi să ne aduceţi şi mulţumiri că vi-am salvat drona pe care aţi manevrat-o atât de profesional, încât aţi dat cu ea în apă, dar, dacă nu eram noi să o recuperăm, nu mai aveaţi cu ce imagini să vă lăudaţi abilităţile de cameramani”, se încheie ironic mesajul postat de Salvamont România.

În cele din urmă, Jandarmeria Vrancea le-a mulțumit salvamontiștilor. Aceștia au precizat că, în momentul în care au primit informațiile, nu se spunea nimic de prezența Salvamont.

„Informaţiile pe care le-am avut la momentul redactării materialului nu includeau participarea Salvamont la acţiune, însă apreciem contribuţia echipei Salvamont la succesul misiunii de salvare.”

DĂ PLAY ȘI FII MAI INFORMAT DECÂT PRIETENII TĂI