Ești în cătarea unei metode sănătoase, dar, totuși, rapide de a pierde din kilograme? Ei bine, cu siguranță ai acest condiment în bucătărie, care este ideal pentru salate, carne și legume. Rozmarinul, căci despre el este vorba, poate fi consumat, însă, și într-un alt mod, la fel de savuros și aromat – pentru prepararea ceaiurilor. Mai detaliat, în continuare.
De-a lungul timpului, rozmarinul a fost și rămâne unul dintre cele mai folosite condimente din bucătărie. El este ideal pentru salate, pentru carne și chiar legume. Totuși, îți recomandăm să îl încerci și într-un alt mod – sub forma de ceai.
Ceaiul de rozmarin este ușor de preparat: se pun la infuzat frunzele uscate prinse pe crenguțe, pe care le utilizezi și pe post de condiment. Lasă-le într-un vas acoperit vreme de 10 minute, după care strecoară ceaiul și adaugă 2-3 picături de zeamă de lămâie. În timp ce îl vei consuma te vei bucura de mirosul său aromat, ca să nu mai vorbim de efectele benefice asupra organismului.
Principala virtute a acestui ceai este faptul că stimulează sistemul nervos. Este unul dintre cele mai bune remedii naturale pentru memorie, așa că îl puteți introduce cu încredere în alimentație. Totodată, rozmarinul îmbunătățește circulația la nivelul creierului, atenția și viteza de reacție.
Mai mult, previne apariția bolilor nervoase și încetinește bolile degenerative.
„Ceaiul de rozmarin protejează țesuturile de toxinele care le bombardează din toate părțile, formând o barieră de antioxidanți, vitamine și minerale. Păstrează elasticitatea pielii și iți oferă un tonus bun și multa vitalitate. Cum să nu ramai tânără cu un astfel de tratament? Consumul de ceai de rozmarin estompează ridurile și face tenul să para mai tânăr și mai strălucitor“, notează doc.ro.
Mai mult, acest ceai te va ajuta și în procesul de slăbire, dacă îl consumi regulat – de trei ori pe zi – înainte de masă.