Cea mai bună înghețată cu ceai verde. Rețeta secretă a Laurei Cosoi

Cea mai bună înghețată cu ceai verde. Rețeta secretă a Laurei Cosoi
Cea mai bună înghețată cu ceai verde. Rețeta secretă a Laurei Cosoi

Laura Cosoi a trecut în doar câțiva ani de la blonda ravisantă și senzuală din ”La Bloc” la femeie de casă, pasionată de gătit. Are și un blog personal unde postează câte o rețetă cu care își răsfață familia. Printre cele de weekend se numără și cea de înghețată cu ceai verde.

Rețeta Laurei Cosoi de înghețată cu ceai verde

Ingrediente

  • 3 banane mărunțite
  • o jumătate de linguriță de praf de ceai verde (matcha)
  • 2 lingurițe de lapte de migdale
  • 2 lingurițe de miere

Mod de preparare

Ingredientele se amestecă împreună cu ajutorul unui mixer, apoi se lasă la congelator pentru câteva ore. Această înghețată este ideală pentru prima parte a zilei, fiind sănătoasă, hrănitoare și dând energie pentru restul zilei. Laura Cosoi a așezat formele de înghețată într-o coajă de portocală, alături de bile de pepene galben, iar combinația de gusturi este senzațională, exotică și răcoritoare.

Ceaiul matcha, proprietăți și beneficii

Ceaiul matcha și-a câștigat popularitatea în toată lumea, în special în Europa și Statele Unite ale Americii. Și în România ceaiul începe să fie apreciat pentru beneficiile sale asupra sănătății și pentru proprietățile deosebite pe care le are.

Pudra matcha se obține prin procesul de măcinare a frunzelor de ceai verde, înainte de a fi culese fiind umbrite o perioadă de timp. Ea se amestecă cu apa fierbinte cu ajutorul unei măturici din bambus, până apare o spumă fină la suprafața infuziei.

Vasul special în care se prepară ceaiul poartă denumirea de ”chawan” și este destinat acestui tip de lichid datorită formei sale ușor conice, cu fund plat, care ușurează procesul de preparare a licorii.

Pudra de matcha este acum folosită atât pentru ceaiuri, cât și pentru a prepara cocktail-uri, latte-uri, budinci, dar și presărată peste mâncăruri ori folosită ca ingredient secret în deserturi.