Ceaiul care te scapă de pietre la rinichi în doar o zi. Care e ingredientul magic

de: Alexandra Chivu
26 11. 2020

Litiaza renală/pietreele la rinchi este una dintre cele mai des întâlnite afecțiuni, care pot determina un disconfort accentuat. În lipsa unui tratament ori, după caz, a unei intervenții medicale, poate conduce la probleme grave de sănătate, chiar urgențe medicale. Pe lângă ajutorul de specialitate, ne putem lăsa sprijiniți și de natură, care ne pune la îndemână tot felul de ceaiuri. Unul dintre ele se recomandă atunci când vine vorba de afecțiunea numită.

Litiaza renală (pietrele la rinichi): tratament cu ceai

Pietrele, cele mai multe dintre ele, se formează la nivelul rinichiului. De acolo, pot migra. Există pietre care pot pleca din rinichi și pot ajunge în vezica urinară, dar există și pietre la vezica urinară, dar au o altă cauză de formare comparativ cu cele din rinichi.

Pietrele la rinichi sau calculii renali se dezvoltă din săruri și minerale care sunt transportate de urină. Există diferite metode de tratament pentru eliminarea sau distrugerea acestora fără disconfort major. Una dintre ele, ceaiul de rădăcină de pătrunjel.

Se pune la fiert pe foc mic 1 litru de apă în care se adaugă 250 de grame de rădăcină de pătrunjel curățată și tocată mărunt sau dată pe răzătoare. Pune capacul și lasă să fiarbă până când scade la 1 cană. În final, strecoară lichidul și împarte-l în trei cești.

O ceșcuță de lichid se ia dimineața, pe stomacul gol, a doua după-amiaza și a treia seara, tot pe stomacul gol. În timpul zilei nu se consumă nimic, astfel, până a doua zi, piatra se transformă în nisip și se poate vedea cum se depune în urina adunată într-un vas. Tratamentul durează o zi. În cazul unei paciente, durerile au durat doar o zi.

Sucul de pătrunjel, licoarea care previne calculii renali

Sucul din rădăcină de pătrunjel conține substanțe cu puternic efect diuretic, care stimulează producerea urinei și eliminarea sa. De asemenea, conține substanțe care dilată căile urinare, ajutând la eliminarea calculilor de mici dimensiuni, care prin tratamentul descris mai jos sunt ”spălați” și antrenați prin diureză.

Ca tratament preventiv, se țin de două ori pe an cure cu suc din rădăcină de pătrunjel, obținut cu ajutorul storcătorului electric centrifugal, din care se beau câte 50 mililitri, în combinație cu 300 mililitri de suc de morcov, zilnic, timp de minimum două săptămâni.

Semne timpurii ale pietrelor la rinichi

  • urinare frecventă și dureroasă
  • greață și vărsături
  • urină tulbure, cu miros înțepător
  • incapacitatea de a sta, în cazul în care piatra este mare