Cea mai tare prăjitură de săptămâna asta. Ai nevoie de banane și puțin iaurt, iar copiii se vor linge pe degete

Cea mai tare prăjitură de săptămâna asta. Ai nevoie de banane și puțin iaurt, iar copiii se vor linge pe degete
Cum faci cea mai bună prăjitură cu iaurt și banane

Cei mici sunt foarte greu de mulțumit. Trebuie să fie făcute diferite prăjituri pentru a le oferi diversitate, iar aceștia parcă sunt cei mai mari critici din bucătărie. Există un desert ce te va scoate din impas și pe ei îi va face să mai ceară o porție, deci toată lumea va fi mulțumită! În plus, rețeta este foarte ușoară, ai nevoie de banane și puțin iaurt.

Cea mai bună prăjitură cu banane și iaurt. Cei mici vor mai cere o porție

Dacă nu știi ce să mai gătești pentru micuți sau pur și simplu îți dorești să încerci o rețetă nouă, trebuie să îi dai neapărat o șansă unei prăjituri foarte gustoase. Aceasta este potrivită pentru toate vârstele, ingredientele sunt la îndemâna oricui și timpul de preparare este unul foarte scurt! Sună perfect, nu?

Începem cu ingredientele. O să ai nevoie de 350 de grame de iaurt, 100 de grame de zahăr pudră, 50 de grame de ciocolată tocată, 350 de grame de mascarpone, 10 grame de gelatină granule, maxim 18 pișcoturi, 130 de mililitrii de lapte, 2 banane coapte și puțin licior Latte Macchiato. Totuși, acesta poate să fie înlocuit cu esența de cafea sau de vanilie și desertul va avea același gust delicios.

Cea mai simplă rețetă. Cum faci prăjitura perfectă pentru toți copiii

Începe această rețetă prin a pune gelatina în apă rece, neapărat într-un bol metalic. După, adaugă 30 de ml de lapte peste gelatină și pune vasul la o baie cu aburi până când aceasta se va dilua. Lasă amestecul să se răcească și să ajungă la temperatura camerei înainte de a fi folosit.

Apoi, amestecă mascarpone cu zahărul pudră până obții un amestec consistent. După acest pas poate să fie adăugat iaurtul și ciocolata pentru a se forma o cremă delicioasă. În acest moment poate să fie incorporată și gelatina amestecată cu laptele. Pune folie alimentară într-o tavă și așează un strat de pișcoturi insiropate în laptele rămas ce a fost amestecat cu lichiorul sau cu o esență de cafea/vanilie. Trebuie neapărat ca siropul să nu fie unul dulce, altfel se va strica gustul desertului.

Peste stratul de pișcoturi trebuie întins uniform crema, iar pe mijloc vor fi așezate bucățile de banane. Se adaugă câteva linguri de cremă și un nou strat de pișcoturi, iar apoi prăjitura trebuie îmbrăcată în folie și lăsată la rece peste noapte sau pentru cel puțin 4 ore pentru ca ingredientele folosite să prindă gustul atât de căutat de cei mai mici. 

DĂ PLAY ȘI FII MAI INFORMAT DECÂT PRIETENII TĂI