Cea mai tânără mamă din România. Este însărcinată în 5 luni, uimitor ce s-a întâmplat în Tulcea

Cea mai tânără mamă din România. Este însărcinată în 5 luni, uimitor ce s-a întâmplat în Tulcea
Cea mai tânără mamă din România

Se întâmplă în Tulcea, unde o fetiță, elevă în clasa a IV-a, se pregătește să devină mamă. Ar fi cea mai tânără mamă din România. Copila este însărcinată în cinci luni.

Cea mai tânără mamă din România

O fetiță care a împlinit de curând 11 ani se pregătește să devină mamă. Părinții săi i-au ascuns sarcina, dar acum, ajunsă în luna a cincea, nu mai poate fi vorba de o întrerupere a sarcinii. Astfel, această adolescentă ar fi cea mai tânără mamă din România, care a ajuns într-o situație complicată, din câte cunosc autoritățile, iar poliția face cercetări pentru act sexual cu un minor.

Acest caz a fost descoperit după ce profesorii școlii la care fata învăța a anunțat Asistența Socială că ea nu mai vine la cursuri. Iar când au mers la ea acasă, asistenţii au aflat adevărul neașteptat. Copila este însărcinată în cinci luni, iar avortul, au considerat medicii,  nu mai este de luat în calcul.

”Ea intră într-o categorie cu sarcină cu risc. Ar ajuta dacă ar veni la controale regulate.Este primul caz de care am auzit”, a declarat Ion Sterie, medic ginecolog.

Fetiţa care se pregăteşte să devină mamă la numai 11 ani provine dintr-o familie cu şapte copii. Ceea ce este revoltător este că mama acesteia nu crede că sarcina îi poate pune viaţa în pericol.

“Nu a văzut o problemă mare la ce s-a întâmplat şi sarcina a evoluat încât nu se mai poate face nimic”, a declarat Laura Micu, Director Adjunct DGASPC Tulcea.

Judeţele cu cele mai multe mame minore

Fata de 11 ani, însărcinată în cinci luni, primeşte asistență de la Protecţia Copilului. În cazul său s-au implicat şi voluntarii unei organizaţii neguvernamentale şi reprezentaţii primăriei.

Tatăl copilului ar fi un băiat de 16 ani, iar poliţia îl cercetează pentru act sexual cu un minor, infracţiune ce se pedepseşte cu până la şapte ani de închisoare.

De menționat este că România ocupa locul 2 în Uniunea Europeană la numărul de mame adolescente, după Bulgaria. Conform UNICEF, în 2019 s-au înregistrat peste 16 mii de sarcini în rândul fetelor minore.

“Sarcina la adolescenţă este un fenomen ciclic repetându-se în aceeaşi familie, de la o generaţie la alta, împreună cu precaritatea economică şi socială. O creştere semnificativă în rândul adolescentelor de sub 15 ani”, a declarat Oana Motea, UNICEF România, conform stirile protv.ro.

Judeţele cu cele mai multe mame minore din România sunt Mureş, Braşov, Dolj şi Iaşi.