Cea mai simplă rețetă de prăjitură cu piersici. Cum prepari desertul favorit al verii
Când vine vorba de caniculă, pentru a ne răcori există diferite metode simple, de la apa rece, aerul condiționat, dar și un preparat simplu de făcut. Dacă nu știi despre ce este vorba, află că vorbim de cea mai simplă rețetă de prăjitură cu piersici, desertul favorit al verii care te va răcori cu siguranță.
Prăjitură cu piersici, desertul favorit al verii
Dacă nu mai suporți temperaturile caniculare de afară, și te-aim cam săturat să tot bei apă, există o variantă mult mai simplă de a te răcori, și anume o prăjitură cu piersici, desertul favorit al verii.
Pe lângă faptul că este extrem de simplu de preparat, te va ajuta să treci mai ușor peste caniculă, astfel că această prăjitură te va răcori cu siguranță. Acest preparat, cunoscut și sub numele de cobbler, este un desert de fructe copt în formă de farfurie adâncă, care începe cu aluatul pe fund, de altfel secretul să iasă pufoasă.
Pe măsură ce desertul se coace, aluatul se ridică la suprafață, creând o bază și o acoperire asemănătoare unei prăjituri. Alte variante de plăcinte cu fructe au aceeași bază de fructe acoperită cu crustă de plăcintă sau aluat de biscuiți, astfel încât nu există crustă inferioară.
Cea mai simplă rețetă de prăjitură cu piersici
Când vine vorba de rețete simple, cum ar fi plăcinta cu piersici, ingredientele pe care le folosiți fac o mare diferență. Piersicile proaspete sunt cele mai bune pentru cobbler, dar asta nu înseamnă că nu puteți lua piersici congelate atunci când este necesar, dar nu va ieși cea mai gustoasă prăjitură.
Atunci când cumpărați piersici proaspete, alegeți-le pe cele care sunt ușor tari, nu tari ca piatra, și asigurați-vă că nu au pete moi. Evitați piersicile moi, deoarece pulpa poate fi moale și fibroasă.
Pe lângă piersici, la această simplă rețetă de prăjitură cu piersici maia vem nevoie de zahăr granulat atât în stratul de piersici, cât și în aluat. Atunci când zahărul este adăugat piersicilor într-o cratiță, acesta se dizolvă și creează un sirop dulce, de piersici.
Când este adăugat în aluat, zahărul nu numai că adaugă dulceață, dar și caramelizează stratul superior al prăjiturii pe măsură ce se coace. Acest aluat nu este prea dulce, dar dacă doriți să reduceți cantitatea de zahăr, puteți reduce cantitatea de zahăr din aluat de la 1 cană la o jumătate de cană.
Gospodinele care au mai făcut cel mai bun desert de vară, recomandă extractul de vanilie pură, precum și sarea, care va fi folosită în două locuri în această rețetă, la piersicile și la aluat. Sarea nu numai că echilibrează dulceața zahărului granulat și a fructelor, dar și sporește aroma produsului final.
Gustul sării nu este perceptibil, este folosit doar pentru a echilibra și îmbunătăți celelalte ingrediente. În lista cu ingrediente se regăsește și untul nesărat pentru acest cobbler, pentru că adăugând sare piersicilor și aluatului, există multă sare în mâncare. În plus, deoarece sarea este folosită ca conservant, untul nesărat este de obicei mai proaspăt.
Alte ingrediente necesare sunt făina și praful de copt, pentru aluat, lapte și, de ce nu, scorțișoară care adaugă o căldură reconfortantă acestui fel de mâncare. Puteți folosi, de asemenea, nucșoară, dar asigurați-vă doar că folosiți un praf ușor pentru a nu accentua aroma de piersici.
Cum prepari desertul favorit al verii
Primul pas este să decojiți piersicile, pur și simplu scufundați piersicile în apă clocotită timp de 30 de secunde și apoi transferați-le într-o baie de gheață pentru răcire. Baia de gheață împiedică gătirea ulterioară și face ca pielița să fie mai ușor de îndepărtat.
Ingrediente pentru piersici:
- 5 piersici coapte, sau 4 căni de piersici congelate
- 150 gr cană zahăr granulat
- ¼ linguriță sare
- 1 linguriță extract de vanilie pură
Ingrediente pentru aluat:
- 6 linguri unt nesărat, tăiat în 8 bucăți
- 1 cană făină de toate tipurile
- 1 cană zahăr granulat
- 2 lingurițe praf de copt
- ¼ linguriță sare
- 240 ml cană lapte, de preferință lapte integral
- ⅛ linguriță scorțișoară măcinată
- Înghețată de vanilie pentru servire, opțional
Dacă folosiți piersici proaspete, aduceți o oală mare cu apă la fierbere. Coborâți ușor 2-3 piersici pe rând în apa clocotită. Lăsați piersicile să stea în apa clocotită timp de 30 de secunde.
Se transferă piersicile într-un castron cu apă cu gheață pentru a preveni fierberea suplimentară și pentru a desprinde coaja. Când piersicile s-au răcit, se scurg, se decojesc, se taie în două și se curăță de sâmburi, apoi tăiați jumătățile de piersici în felii.
Transferați piersicile într-o cratiță medie, apoi se adaugă 150 gr de zahăr granulat și un sfert de linguriță de sare și se pune cratița pe foc mediu. Se fierbe până când zahărul se dizolvă și produce un sirop, amestecând ușor. Se îndepărtează tigaia de pe foc și se amestecă cu vanilia, și se lasă deoparte.
Acum este momentul să întindeți bucățile de unt pe fundul unei forme de copt. Preîncălziți cuptorul la 180 grade și introduceți tava cu unt în cuptor în timp ce acesta se preîncălzește. Odată ce untul s-a topit, scoateți tava din cuptor și mențineți cuptorul la 180 de grade.
Într-un bol mediu, bateți făina, 1 cană de zahăr granulat, praful de copt și un alt sfert de linguriță de sare. Adăugați laptele și amestecați până se combină, având grijă să nu amestecați prea mult. Se toarnă amestecul peste untul topit din tavă, iar apoi puneți piersicile și lichidul de piersici peste amestecul de făină și presărați scorțișoara peste piersici.
Se pune din nou tava la cuptor și se coace timp de 30 până la 40 de minute, până când acest aluat se umflă, este auriu și nu mai zvâcnește. Se scoate din cuptor și se lasă să se răcească între 5 și 10 minute înainte de a se servi cald, cu o lingură de înghețată de vanilie.
În rest, Poftă bună!