20 sept. 2023 | 09:05

Cea mai simplă rețetă de conopidă murată. Ingredientele cu care mergi la sigur

Sfaturi Culinare
Cea mai simplă rețetă de conopidă murată. Ingredientele cu care mergi la sigur

Este conopida pe lista legumelor pe care intenționezi să le pui la murat? Dacă răspunsul este afirmativ, ai ajuns la locul potrivit. Playtech Știri îți prezintă cea mai simplă rețetă de a pune la murat conopida. Află în rândurile de mai jos care sunt ingredientele cu care mergi la sigur, pentru a nu da greș.

Secretele conopidei puse la murat

Saramura picanta și sărată face un demachiant brusc al palatului între injecții. Deoarece această rețetă necesită oțet de vin de orez, care are o aciditate mai mică de 5 procente, nu poate fi conservat prin conservarea pe baie de apă, dar se va păstra la frigider.

În perioada curentă a anului, multe gospodine pregătesc diverse fructe și legume pentru sezonul de iarnă. Conopida este una dintre legumele ce se pun la murat. Nu este deloc dificil să o prepari în saramură, poți folosi și alte legume lejere pentru a diversifica aromele, în funcție de preferințe.

Unii sunt de părere că acest fel de mâncare nu poate fi preparat fără ceapă. Alte voci susțin să renunți la ceapă și, pentru o aromă ușor înțepată, să o înlocuiești cu ridiche. Nuanța produsului final, din borcan, va fi ușor roșiatică din cauza legumei, însă gustul va rămâne asemănător.

Potrivit unor rețete, legumele trebuie lăsate în soare înainte de a fi scufundate într-un amestec pe bază de oțet sau saramură. Acest truc conduce la intensificarea aromei legumelor. Dacă textura este cea care te interesează mai mult, poți să treci peste această tehnică.

Cum să pui conopida la murat

Ingrediente:

  • conopidă
  • morcovi
  • usturoi
  • foi de dafin
  • piper boabe
  • sare neiodată

Mod de preparare:

  1. Se pune într-un vas de bucătărie conopida.
  2. Se adaugă apă cât să acopere conopida și se pune la încăzit.
  3. Se presară sare în apă – 1 lingură de sare neiodată la 1 litru de apă.
  4. Se pun buchetele de conopidă în borcane, se adaugă morcovul tăiat rondele.
  5. Se condimentează amestecul cu boabe de piper, căței de usturoi și foi de dafin.
  6. Se toarnă apă cu sare în borcane, deasupra legumelor, și se capsează cu capacele.

Conopida pusă la murat va fi gata în maximum două săptămâni. Intervalul de timp în care legumele de acest fel trebuie să se mureze este mult mai scurt decât în alte cazuri.