Cea mai rapidă rețetă de fursecuri cu mac și lămâie. Ingredientul secret le face delicioase

de: Năstase Mirabela
07 02. 2021

De ce să dai iama la magazine să-ți cumperi biscuți, când poți să faci, acasă, rapid, niște fursecuri cu mac și lămâie absolut delicioase! Aceste fursecuri sunt ideale ca gustare, dimineața la cafea, seara la ceai sau între mese. Ingredientele sunt simple, rețeta de asemenea, deci, la treabă!

Ingrediente fursecuri cu mac și lămâie

  • 150 g faina
  • 100 g zahar
  • 150 g unt
  • 2-3 linguri de mac
  • 2-3 linguri de zeama de lamaie
  • coaja de la o lamaie
  • 3 picaturi esenta de vanilie
  • 1/2 lingurita praf de copt

Mod de preparare fursecuri cu mac și lămâie

Mai întâi se amestecă făina cu praful de copt, zahărul și coaja de lămâie. Se încorporează apoi untul. Se adaugă zeamă de lămâie și esența de vanilie și se mai amestecă puțin. Apoi, aluatul obținut se rulează, se pune în folie și se dă la congelator vreme de 15 mnute. Se scoate apoi aluatul și se taie felii rotunde cu grosimea de 2 mm. Se pun apoi fursecurile pe hârtie de copt și se dau la cuptorul preîncălzit la 180 de grade, pentru vreme de 10-12 minute. Însă dacă faceți fursecurile mai groase, trebuie să le țineți în cuptor mai mult timp, adică până ce devin foarte puțin maronii pe margine. Bon apetit!

Beneficiile lămâilor

Se știe deja, lămâile sunt foarte benefice pentru organism. Ele conțin vitamina A, E, B6, acid folic, vitamina C, acid pantotenic, tiamină, flavonoizi, dar și fier, magneziu, calciu, cupru, potasiu, zinc și fosfor.

Lămâile pot să calmeze stomacul, echilibrând sucurile gastrice și reducând disconfortul în cazul arsurilor stomacale. De asemenea, lămâile sunt un puternic antioxidant, ajutând foarte mult organismul în sezonul rece. Lămâile sunt recomandate în cazuri de răceală, gripă, infecții ale tractului respirator, dar și în caz de infecții urinare și alte afecțiuni.

În plus, lămâile pot să curețe colonul, consumând 2 lămâi medii pe săptămână. Ele echilibrează digestia, dar și funcțiile tractului digestiv, omorând bacteriile dăunătoare ce pătrund. Sunt bune și contra viermilor intestinali, pot să calmeze simptome precum indigestie sau constipație.

Tot lămâile mai sunt renumite și pentru efectul lor astringent și antibacterian. Ele au fost utilizate de-a lungul timpului în tratamentul epidemiilor și bolilor mai grave precum malaria, holera sau dizenteria. Lămâile au cel mai mare nivel de potasiu, care ajută foarte mult pentru a avea o inimă sănătoasă. Lămâile pot să întărească și vasele de sânge și pot să prevină hemoragia internă. Lămâile sunt foarte bune și pentru persoanele care au un deficit de fier sau anemie.