27 ian. 2024 | 15:21

Cea mai puternică femeie din România are 10 miliarde de euro pe mână, dar puțini o știu. Conduce o companie căreia orice român i-a trecut pragul

News
Cea mai puternică femeie din România are 10 miliarde de euro pe mână, dar puțini o știu. Conduce o companie căreia orice român i-a trecut pragul
Cea mai puternică femeie din România are 10 miliarde de euro pe mână, dar puțini o știu. Conduce o companie căreia orice român i-a trecut pragul

Cea mai puternică femeie din România are 10 miliarde de euro pe mână, dar nimeni nu știe detalii despre ea. Este vorba despre Christina Verchere, CEO OMV-Petrom. Aceasta are o carieră de peste 20 de ani în una dintre cele mai mari companii din industria de petrol şi gaze. Ce salariu încasează lunar?

Cine este cea mai puternică femeie din România. Conduce o companie uriașă de petrol şi gaze

Cariera Christinei Verchere este una impresionantă. Prima dată a ocupat numai posturi de conducere în Marea Britanie, SUA, Canada şi Indonezia. În plus, între 2014 şi 2018 a fost preşedinte regional al British Petroleum pentru Asia-Pacific, având sediul în Jakarta, Indonezia.

În anul 2018, Christina Verchere s-a mutat în România. La începutul lui 2023, ea a primit un nou mandat de patru ani la conducerea companiei OMV Petrom, în funcțiile de Director General Executiv și Președinte al Directoratului.

Recent, ea a anunțat că OMV Petrom şi Romgaz vor extrage 100 de miliarde de metri cubi de gaz din Marea Neagră în următorii ani. În acest fel, România va fi cel mai important producător de gaze din Uniunea Europeană.

Șefa OMV Petrom are un salariu uriaș

Christina Verchere are și un salariu pe măsură! Ea încasează de 10 ori mai mult decât președintele României. În 2022, șefa OMV Petrom a avut un salariu brut de 415.000 euro, aproximativ 35.000 de euro pe lună.

Ea publicase și un raport cu privire la remunerarea conducerii aferent anului 2022, pe care investitorii îl puteau accesa la secţiunea AGA.

“În plus faţă de componentele remunerării indicate mai sus, membrii Directoratului primesc beneficii în natură, inclusiv maşină de serviciu şi asigurare pentru accidente. Pentru angajaţi străini, au fost convenite indemnizaţii suplimentare (de ex. cazare). Pentru anul financiar 2022, au fost plătite următoarele beneficii în natură: Christina Verchere: 581 euro; Alina Popa: 363 euro; Radu Căprău: 363 euro; Franck Albert Neel: 366 euro; Christopher Veit: 1.400 euro. Membrii Directoratului angajaţi din străinătate primesc o compensaţie pentru planurile de pensie anterioare, în sumele următoare: Christina Verchere: 248.500 euro; Frank Albert Neel: 120.000 euro; şi Christopher Veit: 191.239 euro”.

La toate aceste sume se adaugă o indemnizaţie de 20%, aplicabilă, cu titlu temporar, tuturor contractelor de muncă în vederea compensării transferului contribuţiilor de asigurări sociale de la angajator către angajat pe baza modificărilor fiscale introduse prin OUG nr. 79/2017, potrivit Petrom.

În 2022, OMV Petrom, cea mai mare companie din România, a terminat cu un business consolidat de 61,3 mld. lei (circa 12,5 miliarde de euro), de circa 2,4 ori mare faţă de 2021, şi un un profit net de 10,3 miliarde de lei, unul unic în istoria României.

Citește și: S-au scumpit benzina și motorina! Cât au ajuns să coste carburanții la final de săptămână

Parteneri
BREAKING NEWS! Florin Piersic a fost transportat de urgență la București! Primele imagini, după ce infecția a ajuns în tot corpul
Redactia.ro
3 zodii care au șanse să câștige la Loto în această lună. Se pare că norocul este de partea lor
Click.ro
GALERIE FOTO Cele mai extravagante ținute de la Met Gala 2024. Un bilet la dineu a costat 75.000 de dolari
Digi24
O femeie și-a reclamat soțul pentru ce a forțat-o să facă în dormitor. Dar un judecător i-a spus că în căsătorie e permis orice
Digi24
Kim Kardashian, senzația serii la Gala Met 2024! Rochia despre care vorbește tot internetul / FOTO
Unica.ro
Revenire de senzație pentru Chefi. Bontea, Scărlătescu și Dumitrescu au început
EVZ.ro
Luna Nouă în Taur, astăzi, 7 mai 2024, ora 23:22 . Semnele zodiacale care vor străluci în această perioadă
Spynews
Pot rămâne FĂRĂ LOCUINȚĂ în orice moment. Pericol total pentru zeci de mii de oameni din ROMÂNIA
Capital.ro
O nouă categorie de români care va plăti o taxă la serviciile publice de apă potabilă și gunoi cu 50% mai mică
Antena 3
A divorțat de un celebru prezentator TV și s-a recăsătorit cu un om de afaceri. Cum arată acum și cu ce se ocupă
Avantaje
Se ADAUGĂ VECHIME în muncă! SCHIMBAREA de la PENSIE
Mediaflux
Alertă de inundații în România! Hidrologii au emis o atenționare pentru 12 județe. Care sunt zonele vizate
Spynews.ro
Ce se întâmplă în corpul tău la 4 ore după ce ai mâncat nuci
Realitatea.net
Gabriela Cristea, prima reacție după problemele de la afacerea cu cozonaci. Cum a explicat situația: „Nimeni nu v-a țepuit”
Antena 1
Ce obsesie perversă și bolnavă avea Elena Ceaușescu? Îi plăcea să se uite la...
Shtiu.ro