Cea mai periculoasă și violentă insulă din lume. Nimeni nu are voie să se apropie de ea

Insula Santinelei de Nord este considerată unul dintre cele mai periculoase locuri de pe Pământ, dar asta nu l-a descurajat pe aventurierul britanic Miles Routledge să vrea să o viziteze. Turistul de război britanic, care în prezent face surf cu talibanii din Afganistan, a anunțat că intenționează să viziteze renumitul trib violent de pe Insula Santinelei de Nord.

Insula Santinelei de Nord, unul dintre cele mai periculoase locuri de pe Pământ

Miles Routledge, student la fizică la Universitatea Loughborough, a vizitat anterior Ucraina la începutul invaziei declanșate de Vladimir Putin, pe 24 februarie, în țara vecină. Totodată, acesta caracterizează experiențele sale cu talibanii drept „amabile“.

Dar, aparent nemulțumit de „săpăturile“ sale actuale, bărbatul originar din Birmingham a promis să facă un pas înainte și să călătorească în probabil cel mai periculos loc de pe Pământ, relatează dailystar.co.uk.

„Am nevoie de idei pentru viitor. Care este cea mai periculoasă și îndrăzneață aventură pe care aș putea-o face în mod realist cu un buget limitat?“, și-a întrebat el prietenii de pe Twitter.

„M-am gândit la Insula Santinelei de Nord, dar aș avea nevoie de foarte mulți bani și ar trebui să fiu mai mare ca să pot scăpa“, a mai scris el.

Desigur, există o singură problemă: Insula Santinelei de Nord este considerată atât de ostilă încât nimeni nu are voie să se apropie de ea.

Citește și: Plantele otrăvitoare de care trebuie să te ferești, neapărat. Top 5 cele mai periculoase pe care le vei întâlni

Tribul de care se tem chiar și cei mai curajoși aventurieri

Situată în Oceanul Indian, insula găzduiește circa 400 de membri ai unui trib indigen care sunt cunoscuți ca fiind capabili să ucidă vizitatorii pe loc, indiferent de numărul de urmăritori pe care îi au aceștia pe Twitter.

De fapt, autoritățile indiene consideră că această insulă străveche este atât de periculoasă, încât au interzis accesul pe o rază de cinci kilometri în jurul ei.

În ciuda numeroaselor încercări de explorare a zonei, se cunosc puține detalii despre populația indigenă Sentinelese, care trăiește pe insulă de peste 60.000 de ani.

De-a lungul anilor, au existat mai multe incidente tragice care au implicat tribul și oameni care s-au aventurat prea aproape de membrii lui.

În 2006, doi bărbați au fost uciși de trib în timp ce pescuiau în apropiere. Insularii sunt cât se poate de violenți, aruncând cu pietre și trăgând săgeți în avioanele și elicopterele care trec prin zonă.

Ultima persoană cunoscută care a vizitat insula a fost misionarul creștin, John Allen Chou, care a fost omorât de către locuitorii insulei în 2018.