Cea mai mare greșeală pe care o fac românii in caz de coronavirus. Streinu-Cercel: Nu faceți asta!
La ora actuală nu există cazuri de coronavirus în România. Nu există bolnavi infectați cu virusul care a făcut ravagii în China și a început să genereze numeroase victime în Italia. Situația suspecților este una foarte clară, dar aceștia sunt în carantină și nu pot fi consderați bolnavi. Aceste date au fost confirmate în cadrul unei conferințe MAI desfășurate luni seara la care a participat și Managerul Institutului de Boli Infecțioase ”Matei Balș”, Adrian Streinu Cercel.
Cea mai mare greșeală pe care o fac românii in caz de coronavirus
Luni seara, în jurul orei 21, 21:30, la sediul MAI a avut loc o conferință de presă având ca temă de discuție criza epidemiologică ce stă să bată și la ușa României. Dacă până aseară au existat tot felul de zvonuri pe această temă, ministrul iterimar de la Interne, Marcel Vela a încercat, alături de Raed Arafat, profesorul Adrian Streinu-Cercel, Ministrul Sănătății și reprezentanți ai Ministerului de Finanțe, a declarat că pe teritoriul României, cel puțin pentru moment nu există niciun caz clar de infecție cu coronavirus.
În cadul aceleiași conferințe de presă profesorul Adrian Streinu-Cercel, managerul Institutului de Boli Infecțioase „Matei Balș”, a declarat, luni seara, că informația privind o tânără corporatistă, la care s-a confirmat coronavirusul este fake news.
„În momentul de față nu există un caz pe teritoriul României cu virusul cel nou. E adevărat că la Matei Balș am făcut o serie de teste și că toate au ieșit negative. Deci știrea este falsă (…) În acest moment nu e niciun test în lucru, pentru că nu e cazul să facem o serie de teste. Au fost făcute teste. Au fost toate negative. În momentul de față nu există un caz pe teritoriul României cu virusul cel nou”, a spus Streinu Cercel, luni seara.
Streinu-Cercel: Nu faceți asta!
Tot aseară,în conferința de presă directorul spitalului ”Matei Balș” a atras atenția asupra lucrurilor pe care le avem de făcut pentru a ne proteja de o posibilă infecție:
”În condițiile acestea, avem tendința de a lua antibiotice, ceea ce este una dintre cele mai mari greșeli. Masca protejează într-o oarecare măsură, dar dacă o folosiți după o oră nu va mai avea niciun rol. Problema este cât o folosim și ce facem cu ea după ce am folosit-o. Masca trebuie aruncată la pubelă, apoi trebuie să vă spălați pe mâini.”