Cea mai mare frică pe care o are Regina Elisabeta. Ce fac angajaţii de la palat pentru a evita tragedia de care se teme suverana

Cea mai mare frică pe care o are Regina Elisabeta. Ce fac angajaţii de la palat pentru a evita tragedia de care se teme suverana
Regina Elisabeta și temerile sale

Regina Elisabeta a călătorit în toată lumea în timpul lungii sale domnii. Cu toate acestea, indiferent unde merge, există un lucru pe care refuză să îl facă. Surse de la Palatul Buckingham spun că monarhul are o mare temere, în afară de cea a zborului cu avionul.

Regina Elisabeta și temerile sale

Cel mai longeviv monarh european, în vârstă de 94 de ani, a călătorit în numeroase țări din întreaga lume în timpul vizitelor de stat. În timpul acestor călătorii, gazdele trebuie să-și amintească numeroasele reguli care trebuie respectate atunci când un membru al familiei regale britanice vizitează statul respectiv. Una dintre cele mai mari temeri ale Reginei Elisabeta are legătură cu mâncarea. Suverana este foarte atentă la meniul său, mai ales atunci când pleacă în călătorii. Cea mai mare frică a monarhului este aceea de a nu fi otrăvit prin mâncare.

Regina a participat la nenumărate mese în vizitele sale regale. Cu toate acestea, există anumite produse pe care nu le va mânca niciodată. Monarhul va refuza să consume carne crudă, de exemplu.

Motivul pentru care Regina Elisabeta nu face acest lucru are mai multe implicații. În primul rând, potrivit fostului bucătar regal Darren McGrady, ea preferă carnea bine făcută. În al doilea rând, tuturor membrilor familiei regale li se interzice să mănânce carne crudă.

Această regulă este de a preveni otrăvirea alimentară a familiei regale. Nu numai că acest lucru ar fi extrem de neplăcut și de rău pentru sănătatea familiei, și  însăși pentru Regina Elisabeta, ci i-ar scoate și din acțiune în timpul importantei vizite de stat.

Monarhul nu acceptă fructele de mare

Carnea crudă nu este singurul aliment pe care Regina Elisbeta nu îl va mânca în timp ce este într-o călătorie, departe de Buckingham. De asemenea, crustaceele sunt în afara meniului în timpul călătoriei, din nou, de teama otrăvirii alimentare. Fostul majordom regal, Grant Harold, a declarat pentru revista Woman & Home:

„Este o mișcare foarte sensibilă să renunți la consumul de fructe de mare atunci când ești în afara serviciului public. Nu vrem ca un membru al familiei regale să aibă o reacție gravă la otrăvirea alimentară, mai ales dacă se află într-un turneu de peste mări”.

Se spune că Regina Elisabeta respectă întotdeauna această regulă. Cu toate acestea, unii membri ai familiei regale nu le ocolesc, ocazional mai mănâncă fructe de mare.

Regina Elisabeta are teamă și de zborul cu avionul

Biograful regal Robert Hardman, autorul „Reginei lumii”, a spus că Majestății Sale Regina Elisabeta nu îi place în mod special să călătorească cu avionul.

„Dacă Sfântul Cristofor, patronul călătorilor, își poate permite o protecție suplimentară, cu atât mai bine,” spune Robert Hardman.

Hardman a făcut referință și la fostul fotograf regal Reginald Davis, care a acoperit majoritatea primelor turnee regale. Davis a dezvăluit că Regina Elisabeta i-a spus odată că nu s-a simțit niciodată relaxată în timp ce zboară.

Dar, deși nu este un mare fan al călătoriilor cu avionul, monarhului îi place să-și îndeplinească îndatoririle regale când ajunge la destinație. Charles Anson, fostul secretar de presă al reginei, a declarat pentru Radio Times că Majestății Sale îi place să călătorească, dar nu cu avionul.

DĂ PLAY ȘI FII MAI INFORMAT DECÂT PRIETENII TĂI