Cea mai ieftină țară din lume în care să te muți și să lucrezi acum. Are plaje de vis și gastronomie de lux

de: Ștefan R. Apostol
21 09. 2024

Cine nu și-ar dori să locuiască undeva, unde totul este ieftin, poți lucra de acasă, și mai ai și plaje de lux aproape? Pare idilic, știm, dar dacă ți-am spune că există cu adevărat cea mai ieftină țară din lume în care să te muți și să lucrezi acum? Unde mai pui că are plaje de vis și gastronomie de lux. Dacă te-am făcut curios, citește mai departe și află despre ce este vorba.

Odată cu pandemia, am învățat să lucrăm la distanță

În pandemie, izolați de lume, am fost nevoiți să ne adaptăm. Așa am ajuns, majoritatea dintre noi, și unde s-a putut, să lucrăm doar din confortul casei noastre. A fost și încă este un mod foarte frumos de a câștiga pâinea.

Fără să ieși din casă și profitând la maximum de timp. Nu există deplasări, nu există întâlniri în care timpul pare să dispară. Cu ajutorul telemuncii ne putem dedica timp familiei sau putem călători prin lume.

Opțiunea de telemuncă ne-a permis să ne deplasăm în jurul lumii într-un mod excepțional. Am călătorit sau lucrat la sute sau chiar mii de kilometri distanță de sediul companiei, și a fost fezabil cu noile tehnologii care ne permit să putem lucra cu o conexiune bună la internet și puțin mai mult pentru a putea trăi confortabil de oriunde în lume.

Fără îndoială, a devenit un instrument fundamental pentru majoritatea dintre noi, și să trăim mai bine și să ne bucurăm de timpul liber este ceva ce putem face cu ajutorul telemuncii. În acest fel, am descoperit care este considerată cea mai ieftină țară pentru a ne muta și a lucra.

Care este cea mai ieftină țară din lume?

Economisirea în România zilelor de astăzi este aproape imposibilă. Mai ales dacă locuim într-un oraș mare, precum București, cheltuielile pentru a putea lucra și a avea o viață demnă pot fi enorme.

Așadar, sunt mulți cei care încep să se gândească la o schimbare care poate sfârși prin a fi ceea ce ne marchează în toate privințele, și a venit momentul să începem să ne pregătim pentru a face un pas înainte în unele aspecte fundamentale pe care poate nu le-am luat în considerare până acum.

Este timpul să începem să ne pregătim pentru o schimbare radicală a vieții noastre, cu ajutorul telemuncii și nu numai.

Vom putea redescoperi lumea, mână în mână cu o muncă care a devenit una dintre cele mai bune opțiuni posibile pentru a trăi din plin.

Vom găsi un alt mod de a munci și de a trăi. Să plătim mai puțin, începând cu impozitele, dacă vom putea muncii dintr-o altă țară, nu va trebui să plătim cele mai mari taxe din Europa.

În România, după cum bine se știe se plătesc unele dintre cele mai mari contribuții, precum și impozite trimestriale și anuale. Soluția este să mergem să lucrăm sau să trăim în afară, mai exact în cea mai ieftină țară din lume.

Blogul El Vietnamita ne invită să cunoaștem un pic mai bine această țară și ne oferă câteva date privind costul vieții în această țară. Costul vieții în Vietnam variază în funcție de orașul sau provincia în care vă decideți să vă mutați, dar, în termeni generali, ca străin, este posibil să trăiți în orice provincie sau oraș din Vietnam cu aproximativ 600 dong pe persoană pe lună.

Poți să te muți și să lucrezi acum aici

Ca regulă generală, orașele mai mari și mai dezvoltate, cum ar fi Ho Chi Minh sau Hanoi, tind să fie puțin mai scumpe decât restul, în special în ceea ce privește chiriile, petrecerea timpului liber și mâncarea.

Orașele cu cei mai mulți străini sunt Ho Chi Minh, Hanoi, Da Nang, Hoi An, Can Tho, Hai Phong, Dong Hoi, Phu Quoc și Quy Nhon.

În funcție de orașe, aceste prețuri vor varia, de asemenea, dar, ca referință generală, am putea spune că prețurile minime de închiriere în Vietnam în 2024 sunt următoarele:

  • Cameră în casă comună de la 150 de euro pe lună.
  • Studio sau Apartament (55m2) de la 300 de euro pe lună.
  • Apartament 2 Camere de la 450 euro pe lună.
  • Apartament 3 Camere de la 550 euro pe lună.
  • Casă de 4 sau mai multe Bed & Breakfast de la 800 euro pe lună.

Prețul unui apartament nou construit în oricare dintre marile orașe din Vietnam, Hanoi, Da Nang, Nha Trang, HCMC, este de aproximativ 800 și 3.000 de dong pe metru pătrat.

Cu toate astea, cei de pe blogul El Vietnamita recunosc faptul că a locui în Vietnam, în special cu familia, este mult mai scump decât își imaginează majoritatea.

Cea mai ieftină țară din lume are plaje de vis și gastronomie de lux

Dacă te decizi să ajungi în Vietnam, nu să te muți aici, ci doar ca turist, vei descoperi cele mai bune stațiuni balneare, cu plaje de vis și gastronomie de lux.

Coasta Vietnamului este împânzită de stațiuni superbe, adesea mărginite de jungla înverzită și cu vedere la mările idilice albastru-verzui.

Celebre pentru serviciile excepționale oferite într-un cadru senzațional, acestea sunt alegeri excelente pentru lunile de miere romantice, vacanțe de familie indulgențe sau escapade spa splendide.

Cei care au ajuns aici vorbesc despre zone spectaculoase și liniștite în minunatul golf Ninh Van, lângă Nha Trang, până la locuri mari și aglomerate de cinci stele în apropiere de Da Nang. Lista include și insulele din sudul Vietnamului, aproape de Golful Thailandei.

Fie că visați să faceți scufundări în parcuri marine protejate, să vă bucurați de soare pe nisipuri aurii sau să vă relaxați într-un spa de ultimă generație, poate ar fi cazul să vizitați cele mai bune stațiuni balneare, iar Vietnam le are pe toate.