Cea mai ieftină rețetă de paste. Costă mai puțin de 10 lei și e recomandată de Jamie Oliver

de: Sabina Anastasia
17 11. 2023

Celebrul bucătar Jamie Oliver a dezvăluit lista ingredientelor și modul de preparare al celor mai ieftine paste. Nu te costă mai mult de 10 lei să gătești acest fel de mâncare pentru tine. Unele produse le ai deja în bucătărie. Cum te poți bucura de un preparat reconfortant și, în același timp, hrănitor.

Bucătarul Jamie Oliver, o nouă rețetă

Cu greu găsești ceva mai delicios decât o porție de paste gătite acasă în mod pur și simplu perfect. Nu vorbim despre cele servite la mari restaurante, bineînțeles. Bucătarul Jamie Oliver își iubește rețeta ieftină de paste, ușor de gătit acasă, pe care a împărtășit-o și în mediul online.

Nu trebuie să îți faci griji privind numărul de calorii sau cât de sănătoasă este rețeta de paste. Conține mult legume, fiind cunoscută și sub denumirea de rețetă de paste vegetale. Află în rândurile de mai jos care sunt ingredientele de care ai nevoie pentru a prepara mâncarea și cum trebuie să procedezi.

Lista ingredientelor de care ai nevoie

  • ½ x 170 g pâine cu usturoi
  • ulei de măsline
  • 2 căței de usturoi
  • 2 bucăți praz
  • 1 legătură busuioc proaspăt (30 g)
  • 2 lingurițe oregano uscat
  • 3 cutii de 400 g roși
  • 500 g paste uscate (orecchiette, conchiglie sau gemelli)
  • 50 g brânză parmezan (suplimentar, pentru servire)
  • 8 cuburi/bucăți spanac congelat

Citește și: Pune acest condiment peste carnea de pui și o să-i dai un gust fantastic. Secretul lui Jamie Oliver

Cum să prepari pastele lui Jamie Oliver

  1. Se sfărâmă pâinea cu usturoi într-un blender și se amestecă până obținem firimituri fine.
  2. Se amestecă firimiturile mixate cu ulei de măsline și se pun deoparte.
  3. Se preîncălzește cuptorul la 180 de grade Celsius.
  4. Se curăță și se feliază usturoiul, apoi se spală și se feliază partea albă a prazului.
  5. Se pun 2 linguri de ulei într-o tigaie puțin adâncă, la flacără medie, în care se adaugă usturoi.
  6. Se taie mărunt tulpina de busuioc și se adaugă în tigaie, alături de oregano.
  7. Se prăjesc verdețurile timp de câteva minute.
  8. Se adaugă prazul în tigaie, se asezonează cu praf de sare de mare și piper negru.
  9. Se gătesc alimentele ușor, timp de 10 minute, până se înmoaie.
  10. Se amestecă alimentele până când încep să își schimbe culoarea.
  11. Se adaugă roșiile, se lasă la fiert, apoi se lasă tigaia deoparte.
  12. Se pun pastele la fiert cu sare, timp de 8 minute, după care se scurg.
  13. Se pun legumele din tigaie în blender, cu frunze de busuioc, și se amestecă până se omogenizează.
  14. Se asezonează sosul cu sare și piper, dacă este nevoie.
  15. Se amestecă sosul cu pastele fierte.
  16. Se rade deasupra pastelor brânză, apoi se adaugă spanacul congelat.
  17. Se presară parmezan și se dau pastele 2 minute la cuptor, până când acesta devine auriu.
  18. Se presară, la final, frunze de busuioc deasupra pastelor cu parmezan.