12 iun. 2024 | 14:14

Cea mai ieftină destinație de vacanță în 2024. Te poți bucura cu bani puțini de tradițiile locale și de comorile pe care le ascunde

Diverse
Cea mai ieftină destinație de vacanță în 2024. Te poți bucura cu bani puțini de tradițiile locale și de comorile pe care le ascunde

Vacanțele la mare în timpul verii sunt, de obicei, destul de scumpe, dar chiar și așa românii preferă plajele însorite din din Grecia, Turcia, Italia sau Spania. Dar poți alege cea mai ieftină țară europeană în care să călătorești anul acesta, cu 20 de euro pentru mâncare și 60 de euro cazarea. Află care este această destinație.

Cea mai ieftină țară europeană în care să călătorești în 2024

Atunci când ne facem planurile de vacanță, cei mai mulți dintre noi luăm în considerare, mai întâi, destinațiile accesibile, mai ales dacă avem un buget mai redus. Vestea bună este că Europa nu duce lipsă de destinații ieftine de vacanță în 2024. Poți alege una dintre țările europene, unde te vei putea bucura de tradițiile locale și de comorile pe care le ascunde.

Această țară situată în Europa este una dintre minunile pe care vei dori să le explorezi în călătoriile tale din 2024. Este una dintre cele mai accesibile destinații de pe continent și oferă o mare varietate de atracții turistice. Dacă esti în căutarea unei destinații diferite, dar și ieftină pentru următoarea ta călătorie, nu poți rata acest loc.

Vei putea să te cufunzi în tradițiile locale, să explorezi peisaje și comori ascunse. În plus, dacă preferi să eviți aglomerația de turiști, aceasta este excursia ideală, deoarece locurile de cazare sunt accesibile și mâncarea nu costă mai mult de 20 de euro.

Acestă țară este Muntenegru, situată pe Peninsula Balcanică și cu o coastă extinsă de aproape 300 de kilometri de-a lungul Mării Adriatice. Oferă orașe medievale fermecătoare cu ziduri, plaje cu ape cristaline, parcuri naturale impresionante, situri arheologice notabile și unul dintre cele mai frumoase golfuri din lume. Aceste caracteristici fac Muntenegru să concureze la farmec cu vecina sa, Croația.

Locurile pe care trebuie să le vizitezi

Parcul Național Durmitor este ideal pentru drumeții. Situat în lanțurile muntoase ale Alpilor Dinarici, acest parc oferă posibilitatea de a te bucura de o zi întreagă explorând frumosul Crno Jezero (Lacul Negru) în aproximativ două ore de plimbare în jurul lui.

Lacul Skadar, împărțit de Muntenegru și Albania, este cel mai mare lac din sudul Europei. Virpazar, o localitate pe malul lacului, oferă un centru de vizitatori. Unul dintre cele mai fotografiabile locuri din parc este secțiunea șerpuitoare a râului Crnojevića, în special punctul de belvedere Pavlova Strana, care oferă priveliști uimitoare.

Canionul Tara, situat între Parcul Durmitor și Parcul Biogradska, este cel mai lung canion din Europa și al doilea din lume, după Marele Canion din Colorado, cu o extindere de 78 de kilometri și o adâncime maximă de 1.300 de metri. Denumit Patrimoniu Mondial de către UNESCO, are mai multe puncte remarcabile, precum Podul Tara sau Podul Djurdjevic, de 160 de metri înălțime.

Cascada Cijevna trebuie vizitată neapărat. Cu un debit mai mare de apă în primăvară după topirea zăpezii de pe munte, râul Cjevna a sculptat un canion atractiv. Acestea sunt foarte populare în rândul localnicilor, mai ales vara, ca loc pentru a înota în apele sale și a se bucura de piscinele naturale.

Dacă ajungi în Muntenegru trebuie să vizitezi neapărat Mănăstirea Ostrog, un important loc de pelerinaj pentru creștinii ortodocși din întreaga lume. Construită în secolul al XVII-lea de Sfântul Vasile, pe marea stâncă a Ostroska Greda, pentru a se proteja de atacurile turcești, este împărțită în două părți. Mănăstirea inferioară adăpostește o biserică cu hramul Sfânta Treime, în timp ce mănăstirea de sus se remarcă prin arhitectură, fresce interioare și priveliști panoramice ale văii.

Cetinje, capitala Muntenegrului până în 1918 și actuala reședință a președintelui, este un oraș fascinant. De remarcat în mod deosebit este faimoasa sa mănăstire din secolul al XVIII-lea, unde se află moaștele Sfântului Petru de Cetinje și mâna dreaptă a Sfântului Ioan Botezătorul, obiecte venerate de creștinii ortodocși.

Kotor, cunoscut sub numele de ”perla Balcanilor”, și-a păstrat farmecul istoric încă de pe vremea Republicii Serenissima. Orașul captivează prin porțile sale medievale, străzile înguste și bine conservate, bisericile ortodoxe precum Sfântul Luca și catedralele precum Sfântul Trifon, precum și palatele și mănăstirile.

Budva, cea mai cunoscută destinație de vacanță din Muntenegru, atrage mulți vizitatori pentru apa albastră și plajele cu nisip alb, precum și pentru atmosfera sa relaxată, cu baruri pe plajă și apusuri uimitoare. Pe lângă plajele sale, orașul vechi din Budva, cu zona sa fortificată care găzduiește Cetatea, Catedrala și Muzeul orașului, este, de asemenea, spectaculos.

Cazarea si masa foarte ieftine

Călătoria în Muntenegru este foarte ieftină. Dacă ești în căutarea unei destinații accesibile, ar trebui să ții cont de această perlă europeană. Cazarea in Muntenegru variaza ca pret în jur de 60 de euro. Hotelurile de bună calitate pot ajunge până la 170 de euro pe noapte, într-o unitate de cinci stele.

În ceea ce privește mâncarea, meniurile din Muntenegru sunt cu adevărat accesibile. De exemplu, două persoane într-un restaurant cu două feluri de mâncare și desert ar plăti în jur de 40 de euro, adică 20 de euro de persoană. Dar dacă alegi un meniu al zilei, într-unul dintre cele mai ieftine restaurante, meniul este în jur de 9 euro.

În plus, o sticlă de bere națională costă 2,50 euro pe, în timp ce prețul unei cafele este de aproximativ 1,80 euro.

Parteneri
Ce gest impresionant a făcut soțul Ancăi Molnar la trei luni de la moartea soției. Mesajul care a surprins pe toată lumea
Redactia.ro
Cine are prioritate într-o astfel de intersecție. Puțini șoferi cunosc răspunsul corect
Click.ro
O femeie care primea zilnic peste 100 de apeluri cu număr ascuns a descoperit că cel care o suna era soțul ei. Explicația bărbatului
Digi24
S-a aplecat și S-A VĂZUT TOT: Corina Bud, FĂRĂ lenjerie! Fanilor nu le-a venit să creadă că a apărut AȘA
Vocea.biz
Cum a aflat Victor Slav că iubita lui, Selina, l-a înșelat. S-a întâmplat înainte de Asia Express!
Unica.ro
Kylie Minogue a anunţat un nou turneu. Fanii vor avea parte de surprize mari
EVZ.ro
Bogdan de la Ploiești a anunțat despărțirea de Cristina Pucean! „Nu a fost vorba de trădare, înșelat”. De ce ar fi ajuns la separare din nou
Spynews
Cardurile au fost blocate. Românii nu mai au acces la banii de pe carduri: Tichetele au expirat!
Capital.ro
Ea are 27 de ani, el are 57 și tocmai au anunțat că vor deveni părinți: „Mama te așteaptă…”. Vedeta abia a divorțat anul trecut
Avantaje
ÎNCEPE RĂZBOIUL TOTAL! Alertă la NIVEL INTERNAȚIONAL
Mediaflux
Descinderi acasă la Nuțu Cămătaru! Au fost găsite maimuțe, păsări răpitoare, cangur și alte exemplare exotice
Spynews.ro
Zodii ale căror vieți se îmbunătățesc semnificativ înainte de sfârșitul lunii septembrie 2024. Succesul bate la ușa lor
Realitatea.net
Cum arată acum fiica Adrianei Iliescu. Eliza a fost fotografiată recent alături de mama sa, într-o ipostază emoționantă
Antena 1
Cine a inventat CNP-ul și CE ASCUNDE ultima CIFRA a CNP-ului? Dacă ai 3 sau 8 însemană că...
Shtiu.ro