12 iun. 2024 | 14:14

Cea mai ieftină destinație de vacanță în 2024. Te poți bucura cu bani puțini de tradițiile locale și de comorile pe care le ascunde

Diverse
Cea mai ieftină destinație de vacanță în 2024. Te poți bucura cu bani puțini de tradițiile locale și de comorile pe care le ascunde

Vacanțele la mare în timpul verii sunt, de obicei, destul de scumpe, dar chiar și așa românii preferă plajele însorite din din Grecia, Turcia, Italia sau Spania. Dar poți alege cea mai ieftină țară europeană în care să călătorești anul acesta, cu 20 de euro pentru mâncare și 60 de euro cazarea. Află care este această destinație.

Cea mai ieftină țară europeană în care să călătorești în 2024

Atunci când ne facem planurile de vacanță, cei mai mulți dintre noi luăm în considerare, mai întâi, destinațiile accesibile, mai ales dacă avem un buget mai redus. Vestea bună este că Europa nu duce lipsă de destinații ieftine de vacanță în 2024. Poți alege una dintre țările europene, unde te vei putea bucura de tradițiile locale și de comorile pe care le ascunde.

Această țară situată în Europa este una dintre minunile pe care vei dori să le explorezi în călătoriile tale din 2024. Este una dintre cele mai accesibile destinații de pe continent și oferă o mare varietate de atracții turistice. Dacă esti în căutarea unei destinații diferite, dar și ieftină pentru următoarea ta călătorie, nu poți rata acest loc.

Vei putea să te cufunzi în tradițiile locale, să explorezi peisaje și comori ascunse. În plus, dacă preferi să eviți aglomerația de turiști, aceasta este excursia ideală, deoarece locurile de cazare sunt accesibile și mâncarea nu costă mai mult de 20 de euro.

Acestă țară este Muntenegru, situată pe Peninsula Balcanică și cu o coastă extinsă de aproape 300 de kilometri de-a lungul Mării Adriatice. Oferă orașe medievale fermecătoare cu ziduri, plaje cu ape cristaline, parcuri naturale impresionante, situri arheologice notabile și unul dintre cele mai frumoase golfuri din lume. Aceste caracteristici fac Muntenegru să concureze la farmec cu vecina sa, Croația.

Locurile pe care trebuie să le vizitezi

Parcul Național Durmitor este ideal pentru drumeții. Situat în lanțurile muntoase ale Alpilor Dinarici, acest parc oferă posibilitatea de a te bucura de o zi întreagă explorând frumosul Crno Jezero (Lacul Negru) în aproximativ două ore de plimbare în jurul lui.

Lacul Skadar, împărțit de Muntenegru și Albania, este cel mai mare lac din sudul Europei. Virpazar, o localitate pe malul lacului, oferă un centru de vizitatori. Unul dintre cele mai fotografiabile locuri din parc este secțiunea șerpuitoare a râului Crnojevića, în special punctul de belvedere Pavlova Strana, care oferă priveliști uimitoare.

Canionul Tara, situat între Parcul Durmitor și Parcul Biogradska, este cel mai lung canion din Europa și al doilea din lume, după Marele Canion din Colorado, cu o extindere de 78 de kilometri și o adâncime maximă de 1.300 de metri. Denumit Patrimoniu Mondial de către UNESCO, are mai multe puncte remarcabile, precum Podul Tara sau Podul Djurdjevic, de 160 de metri înălțime.

Cascada Cijevna trebuie vizitată neapărat. Cu un debit mai mare de apă în primăvară după topirea zăpezii de pe munte, râul Cjevna a sculptat un canion atractiv. Acestea sunt foarte populare în rândul localnicilor, mai ales vara, ca loc pentru a înota în apele sale și a se bucura de piscinele naturale.

Dacă ajungi în Muntenegru trebuie să vizitezi neapărat Mănăstirea Ostrog, un important loc de pelerinaj pentru creștinii ortodocși din întreaga lume. Construită în secolul al XVII-lea de Sfântul Vasile, pe marea stâncă a Ostroska Greda, pentru a se proteja de atacurile turcești, este împărțită în două părți. Mănăstirea inferioară adăpostește o biserică cu hramul Sfânta Treime, în timp ce mănăstirea de sus se remarcă prin arhitectură, fresce interioare și priveliști panoramice ale văii.

Cetinje, capitala Muntenegrului până în 1918 și actuala reședință a președintelui, este un oraș fascinant. De remarcat în mod deosebit este faimoasa sa mănăstire din secolul al XVIII-lea, unde se află moaștele Sfântului Petru de Cetinje și mâna dreaptă a Sfântului Ioan Botezătorul, obiecte venerate de creștinii ortodocși.

Kotor, cunoscut sub numele de ”perla Balcanilor”, și-a păstrat farmecul istoric încă de pe vremea Republicii Serenissima. Orașul captivează prin porțile sale medievale, străzile înguste și bine conservate, bisericile ortodoxe precum Sfântul Luca și catedralele precum Sfântul Trifon, precum și palatele și mănăstirile.

Budva, cea mai cunoscută destinație de vacanță din Muntenegru, atrage mulți vizitatori pentru apa albastră și plajele cu nisip alb, precum și pentru atmosfera sa relaxată, cu baruri pe plajă și apusuri uimitoare. Pe lângă plajele sale, orașul vechi din Budva, cu zona sa fortificată care găzduiește Cetatea, Catedrala și Muzeul orașului, este, de asemenea, spectaculos.

Cazarea si masa foarte ieftine

Călătoria în Muntenegru este foarte ieftină. Dacă ești în căutarea unei destinații accesibile, ar trebui să ții cont de această perlă europeană. Cazarea in Muntenegru variaza ca pret în jur de 60 de euro. Hotelurile de bună calitate pot ajunge până la 170 de euro pe noapte, într-o unitate de cinci stele.

În ceea ce privește mâncarea, meniurile din Muntenegru sunt cu adevărat accesibile. De exemplu, două persoane într-un restaurant cu două feluri de mâncare și desert ar plăti în jur de 40 de euro, adică 20 de euro de persoană. Dar dacă alegi un meniu al zilei, într-unul dintre cele mai ieftine restaurante, meniul este în jur de 9 euro.

În plus, o sticlă de bere națională costă 2,50 euro pe, în timp ce prețul unei cafele este de aproximativ 1,80 euro.

Parteneri
Iubita lui Silviu Prigoană, dezvăluiri incendiare după moartea milionarului. Ce decizie au luat copiii afaceristului
Redactia.ro
Ce s-a ales de îndrăgitul actor Dragoș Moștenescu. Americanu' face dezvăluiri despre fostul coleg din serialul la bloc: „Nu cred deloc că îi este ușor”
Click.ro
Imagini NEMAIVĂZUTE cu Monica Tatoiu! Cum arăta pe vremea când se iubea cu Florin Călinescu
Vocea.biz
Care au fost ultimele cuvinte ale lui Silviu Prigoană. Prietenii lui au crezut că le face o farsă
Unica.ro
Furtuna Alexandros vine cu ploi abundente, riscuri de inundații și vijelii. Zonele sub cod roșu
EVZ.ro
Probleme în familia Ancăi Serea! Unul dinte băieții ei a ajuns la spital: ”Dureri mari în piept” | FOTO
Spynews
Avertisment oficial pentru clienții cu cont și card la Banca Transilvania: Rămâneți fără bani!
Capital.ro
Imagini din casa lui Silviu Prigoană. E o fortăreață! Camerele copiilor arată ca în filmele SF. Tot confortul și mai mult de atât
Avantaje
Adriana BAHMUȚEANU, SCANDAL CU POLIȚIA în cimitir. ”Ai țipat și ai fost agresiv. Am să te reclam"
Mediaflux
Războiul continuă! Anamaria Prodan l-a dat în judecată pe Dinte, martorul lui Laurentiu Reghecampf
Spynews.ro
Două alimente consumate zilnic de români s-au dovedit a fi cancerigene
Realitatea.net
Ce făceau jucătorii din Kosovo în timp ce tricolorii îi așteptau pe teren. Imaginile de la vestiar au devenit virale în online
Antena 1
Cine a inventat CNP-ul și CE ASCUNDE ultima CIFRA a CNP-ului? Dacă ai 3 sau 8 însemană că...
Shtiu.ro