Cea mai gustoasă prăjitură cu mac și cremă de vanilie. Rețeta este destul de simplă

Cea mai gustoasă prăjitură cu mac și cremă de vanilie. Rețeta este destul de simplă
Rețetă pentru prăjtură cu mac și cremă de vanilie

O prăjitură cu un aspect așa cum ți-ai dori atunci când ai musafiri, extrem de simplu de făcut și destul de ieftină. Iată tot ce trebuie să faci ca să-ți iasă o prăjitură cu mac și cremă de vanilie extraordinară!

Rețetă pentru prăjtură cu mac și cremă de vanilie

Ai invitați la masă și nu știi cu ce preparat să termini seara? Prăjitura cu mac și cremă de vanilie este potrivită. Te scapă de emoții când vine vorba de gusturile diverse ale fiecăruia, este simplu de făcut, ușoară, răcoritoare și destul de ieftină. Coace pe rând două foi în care pui puțin mac prin mixarea semințelor cu albușurile și făina. Amestecă bezeaua formată și pune compoziția într-o tavă cu diametrul de 35/38 de centimentri tapetată în prealabil cu hârtie de copt. Las-o la cuptor preț de 10 minute la 200 de grade Celsius.

Într-o crăticioară pune gălbenușurile rămase, adaugă zahărul, praful de budincă, pune recipientul pe foc și amestecă până se întârește. Împarte crema în 3 părți egale, întinde foaia coaptă și nivelează compoziția peste aceasta. Repetă pasul și cu celelalte foi, nivelează și ultimul strat cu cremă și decorează la final cu: ciocolată rasă albă, bombonele, ciocolată neagră topită sau fulgi de cocos ori semințe de mac pentru a arăta mai bine. Oaspeții tăi sigur vor fi încântați de peisaj, mai ales datorită contrastului dintre albul foilor de bezea și semințele negre de mac. O ultimă sugestie ar fi ca prăjitura să fie lăsată la rece cel puțin 5 ore. Cel mai bine ar fi să o pregătești cu o seară înainte.

Rețetă pentru prăjitura cu mac și cremă de vanilie
Rețetă pentru prăjitura cu mac și cremă de vanilie

De ce ai nevoie?

Ingrediente
Pentru două foi cu mac:
8 buc albușuri
8 linguri zahăr
6 linguri mac
6 linguri făină
Pentru foaia de bezea:
4 buc albușuri
4 linguri zahăr
4 linguri făină
3 linguri ulei
1 fiolă esență de vanilie
Pentru cremă:
8 buc gălbenușuri
7 linguri zahăr
500 ml lapte
1 plic budincă de vanilie 40 gr
250 gr unt 85% grăsime
după necesitate ciocolată albă pentru decor