07 apr. 2024 | 13:40

Cea mai frumoasă cafenea din lume e la doar două ore de România. Oraşul care poate deveni o destinaţie superbă de weekend

Diverse
Cea mai frumoasă cafenea din lume e la doar două ore de România. Oraşul care poate deveni o destinaţie superbă de weekend
Funcționează și astăzi după 125 de ani

Dacă ești un pasionat băutor de cafea bună, cu siguranță că știi despre cea mai frumoasă cafenea din lume. Dacă nu știi, îți putem spune că e la doar două ore de România, și se regăsește în oraşul care poate deveni o destinaţie superbă de weekend.

Care este cea mai frumoasă cafenea din lume

Cafeaua este un adevărat elixir, mai ales pentru unii, iar o cafea bună este întotdeauna binevenită. Pe de altă parte, există adevărați maeștrii ai cafelei, iar în același context, există locuri unice unde găsești cea mai bună cafea.

Și pentru că vorbim de cafea, vorbim astăzi despre cea mai frumoasă cafenea din lume despre care îți putem spune pentru început că e la doar două ore de România, și se regăsește în oraşul care poate deveni o destinaţie superbă de weekend.

Cea mai frumoasă cafenea din lume e la doar două ore de România. Oraşul care poate deveni o destinaţie superbă de weekend

New York Café Budapest, care funcționează și astăzi după 125 de ani, deține titlul de cea mai frumoasă cafenea din lume, cu un interior opulent, scăldat în aur și catifea și un meniu de mâncăruri somptuoase, cu un adevărat festin pentru ochi, și ar putea fi unul din acele locuri de vis care trebuie vizitate în această vară.

New York Café Budapest e la doar două ore de România

Situată în New York Palace Hotel, această cafenea unică invită clienții să experimenteze acest spațiu incredibil, în timp ce se bucură de cel mai bun mic dejun, brunch, prânz sau cină din Budapesta.

Deși pare destul de ciudat că unul dintre cele mai renumite restaurante din Budapesta se numește New York Café, există un motiv întemeiat pentru acest nume. În urmă cu 125 de ani, clădirea opulentă a fost proiectată ca sediu maghiar al Companiei de asigurări New York Life.

Sfârșitul secolului al XIX-lea a fost, de asemenea, perioada în care cafenelele erau folosite ca locuri de întâlnire pentru a face afaceri, astfel că, punând cele două laolaltă, astfel frumoasa cafenea de la New York Life a devenit locul de astăzi, celebru în lume.

Cele mai importante agenții de știri din Ungaria aveau birouri la etajul al doilea și își petreceau timpul în cafenea făcând legături. Scriitorii, poeții, artiștii și muzicienii vremii se întâlneau cu toții pentru a discuta, dezbate și schimba idei creative. Nu știau că, decenii mai târziu, locul lor de întâlnire local va deveni una dintre cele mai frumoase cafenele din lume.

Budapesta, oraşul care poate deveni o destinaţie superbă de weekend

Încă din secolele trecute, dar mai ales după căderea blocului comunist în Europa de Est, capitala Ungariei, Budapesta, a devenit una dintre cele mai iubite destinații de scurtă durată din Europa, și asta pe bună dreptate.

Orașul a fost numit „Parisul Estului”, iar romantismul este peste tot în oraşul ieftin la 40 de kilometri de România care îţi va fura inima. Prin mijloc curge Dunărea, luminile de pe podurile iluminate dansând la suprafața ei. De pe malul vestic se înalță dealurile din Buda, unde se află cartierul medieval pietruit, cu marele său palat și biserica Matthias multicoloră.

Cea mai frumoasă cafenea din lume e la doar două ore de România. Oraşul care poate deveni o destinaţie superbă de weekend

De cealaltă parte a fluviului se află clădirea magnifică a Parlamentului, cu o cupolă, iar în jurul ei vilele elegante din secolul al XIX-lea, care astăzi conțin magazinele, barurile și cafenelele care dau zumzetul orașului Pesta. Fiecare tip de bucătărie este reprezentat în restaurante, există cazare pentru orice buzunar, iar obiectivele turistice sunt rareori la mai mult de o scurtă plimbare.

Concluzie

Așa că, pentru că tot vine weekendul, poți pleca într-o minivacanță în Budapesta, dar nu fără a vizita cea mai frumoasă cafenea din lume, care e la doar două ore de România.

Parteneri
Cum atragi banii în viața ta. Cât ești de norocos în funcție de data nașterii
Redactia.ro
Ce a pus Prodanca în pachetele de Paște pe care le-a împărțit pentru regretata sa mamă, Ionela: „Pe barosăneală, așa cum îi plăcea ei!”
Click.ro
GALERIE FOTO Cele mai extravagante ținute de la Met Gala 2024. Un bilet la dineu a costat 75.000 de dolari
Digi24
O femeie și-a reclamat soțul pentru ce a forțat-o să facă în dormitor. Dar un judecător i-a spus că în căsătorie e permis orice
Digi24
Emily Ratajkowski, 'femeia cu cei mai frumoși sâni', apariție de senzație într-o rochie super decoltată / FOTO
Unica.ro
Vreme tumultuoasă în România. Schimbări uriașe de la o zi la alta
EVZ.ro
Luna Nouă în Taur, astăzi, 7 mai 2024, ora 23:22 . Semnele zodiacale care vor străluci în această perioadă
Spynews
Ungaria NU vrea să renunțe. Alianța care o scoate definitiv din Europa
Capital.ro
Ceaiul semifermentat care te ajută la digestie după mesele de Paşte şi te relaxează fără să dea somnolenţă
Antena 3
A divorțat de un celebru prezentator TV și s-a recăsătorit cu un om de afaceri. Cum arată acum și cu ce se ocupă
Avantaje
Se DAU 12.000 de lei de la STAT. Ce TREBUIE să scrie în CERERE
Mediaflux
Alertă de inundații în România! Hidrologii au emis o atenționare pentru 12 județe. Care sunt zonele vizate
Spynews.ro
Ce se întâmplă în corpul tău la 4 ore după ce ai mâncat nuci
Realitatea.net
Gabriela Cristea, prima reacție după problemele de la afacerea cu cozonaci. Cum a explicat situația: „Nimeni nu v-a țepuit”
Antena 1
Ce obsesie perversă și bolnavă avea Elena Ceaușescu? Îi plăcea să se uite la...
Shtiu.ro